Μαλακά και μυρωδάτα μπισκότα με μήλο

https://www.fattoincasadabenedetta.it

Τα μαλακά μπισκότα μήλου είναι ελαφριά και εύκολα στην προετοιμασία, ιδανικά για πρωινό ή καθημερινό σνακ.

Σήμερα ετοιμάζουμε μαλακά μπισκότα μήλου, τέλειες λιχουδιές για πρωινό ή καθημερινό σνακ. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα μήλα εποχής και να αποκτήσετε ένα νόστιμο σπιτικό γλυκό.

Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για να φέρετε αυτά τα μπισκότα στο τραπέζι και δεν χρειάζεστε καν πλάστη. Απλά χρησιμοποιήστε ένα απλό κουτάλι για να πλάσετε.

Μόλις είναι έτοιμα, τα διατηρείτε σε ένα κουτί ή σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν μαλακά και σαν φρεσκοψημένα για τουλάχιστον μια-δυο μέρες. Ας δούμε τώρα πώς να φτιάξουμε μαλακά μπισκότα μήλου.

Υλικά

2 αυγά

2 μήλα

100 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

350 γρ αλεύρι 00

16 γρ μπέικιν πάουντερ

Κανέλα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αρχικά σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τώρα ενσωματώνουμε το μαλακωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας πάντα, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Παίρνουμε το αλεύρι και αρχίζουμε να το προσθέτουμε λίγο-λίγο συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ. Όταν η ζύμη γίνει πιο πηχτή, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ένα κουτάλι.

Ύστερα προσθέτουμε στη ζύμη τα καθαρισμένα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια κουταλιά ζύμη και την τοποθετούμε απευθείας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, χωρίς να ανησυχούμε μήπως δεν πάρει κανονικό σχήμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Ψήνουμε τα μαλακά μπισκότα μήλου στον φούρνο, προθερμασμένο στους 180 ° C, για περίπου 20 λεπτά.  Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, για να τα διακοσμήσουμε, ανακατεύουμε μαζί την κανέλα με τη ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε τα μπισκότα.

Και εδώ είναι τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα μήλου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.