Σοκολατένιες μπάλες καρύδας χωρίς βούτυρο

https://essenzavegetale.com

Σε αυτές τις σοκολατένιες μπάλες κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Γλυκές μπάλες που φτιάχνονται με λίγα και απλά υλικά, ιδανικές για ένα νόστιμο σνακ ή ως γλυκό για συνοδεία του καφέ.

Υλικά

150 γρ. Καρύδα τριμμένη

1 κουτί γάλα καρύδας (μετά από τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε μόνο το στερεό μέρος)

30 γρ αλεύρι αμυγδάλου

60 ml σιρόπι σφενδάμου

20 γρ λάδι καρύδας

100 γρ μαύρη σοκολάτα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι αμυγδάλου και μετά προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το στερεό μέρος ενός κουτιού γάλα καρύδας. Δουλεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τώρα πλάθουμε τις μπάλες με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

 Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάζουμε τις μπάλες από το ψυγείο και τις σκεπάζουμε  με μαύρη σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί. Καθώς ετοιμάζουμε τις μπάλες, τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Μόλις τελειώσουμε, τις διακοσμούμε με λίγο σοκολάτα ή τριμμένη καρύδα στην επιφάνεια.

Όταν η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί, βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Οι συμβουλές μας

Για αυτή τη συνταγή είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας σε κονσέρβα. Το γάλα καρύδας σε κονσέρβα περιέχει συνήθως υψηλότερη ποσότητα λίπους, που επιτρέπει στο γάλα να στερεοποιείται όταν βρίσκεται στο ψυγείο.

Συνιστούμε πάντα να διατηρείτε το κουτί στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες για να είστε σίγουροι ότι το γάλα στερεοποιείται στην επιφάνεια. Επίσης, προσέξτε όταν ρίχνετε το δοχείο, μην το ανακινείτε γιατί διαφορετικά το στερεό μέρος μπορεί να διαλυθεί στο υγρό στο κάτω μέρος του δοχείου.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα καρύδας.

Αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου στο σπίτι, κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα τριμμένης καρύδας.

Αυτές οι νόστιμες μπάλες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και μια εβδομάδα. Σας συμβουλεύουμε όμως να τις καταψύξετε γιατί με αυτόν τον τρόπο θα τις έχετε πάντα διαθέσιμες έως και 2 μήνες.

Πριν τις καταναλώσετε, αφήστε τις εκτός ψυγείου για περίπου δέκα λεπτά, ή αν όπως εμείς δεν μπορείτε να αντισταθείτε, φάτε τις αμέσως…το εσωτερικό δεν παγώνει ποτέ εντελώς.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.