Φοβερή συνταγή για σορμπέ λεμόνι

pexels

Φοβερή συνταγή για παγωτό σορμπέ με γεύση λεμονιού που θα σας τρελάνει και θα σας δροσίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Το σορμπέ λεμόνι είναι ο καλύτερος σύντροφος για τα καλοκαιρινά δείπνα. . Με την εξωτική γεύση του φρέσκου λεμονιού, αυτή η συνταγή θα σας αναζωογονήσει. Και το καλύτερο από όλα είναι πως το να φτιάξετε σορμπέ στο σπίτι δεν είναι καθόλου δύσκολο και δεν χρειάζεσαι καν παγωτομηχανή.

Πώς σερβίρεται το σορμπέ λεμόνι;

Ανάλογα με το αν πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη ή πιο ανεπίσημη περίσταση, μπορείτε να επιλέξετε αν θα το σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε φλιτζάνια παγωτού. Σε ένα ποτήρι σίγουρα θα έχετε πιο ευχάριστο αποτέλεσμα. Τέλος μπορείτε να το γαρνίρετε το με μια φέτα λεμόνι ή ένα φύλλο μέντας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

120 γρ ζάχαρη

200 ml νερό

5 λεμόνια

40 γρ παστεριωμένα ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα από περίπου μισό λεμόνι, βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήστε το να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια σβήστε το και αφήστε το να κρυώσει.

Τρίωβουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη. Στο μεταξύ, στύβουμε τον χυμό από τα λεμόνια: πρέπει να πάρουμε 200 ml φιλτραρισμένου χυμού χωρίς κουκούτσια. Ανάλογα με το είδος των λεμονιών, η ποσότητα κυμαίνεται από 4 έως 7. Ύστερα ρίχνουμε το σιρόπι ζάχαρης σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα.  Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε το ασπράδι με ένα σύρμα: το χρειαζόμαστε με μισοχτυπημένη σύσταση, οπότε το ηλεκτρικό σύρμα δεν είναι απαραίτητο. Βάζουμε το ασπράδι στο μπολ με το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.

Αν θέλουμε να το σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να ανακατεύουμε το σορμπέ κάθε 30-40 λεπτά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή συνοχή. Εναλλακτικά μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη και μετά να το αφήσουμε να λιώσει για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.