Παστίτσιο πατάτας με τυρί και ζαμπόν

Συστατικά:

  • 6 πατάτες του ίδιου μεγέθους
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
  • ½ Κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες, περίπου 4 mm.  Ύστερα, κόβουμε το τυρί σε κύβους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C. Λαδώνουμε ένα ταψί και σχηματίζουμε στρώματα από πατάτες, ζαμπόν και τυρί. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε λίγο θυμάρι και το υπόλοιπο καπνιστό τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου θα έχουν σχηματιστεί μια ωραία χρυσή κρούστα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.