Για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα φτιάξτε μύδια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

40 μύδια με το κέλυφος

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 ντομάτες κομμένες

3 κ. σούπας λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ξίδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μύδια, αφού τα πλύνετε καλά, μαζί με το το σκόρδο και το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 3 λεπτά. Βγάζετε τα μύδια από την κατσαρόλα και πετάτε όσα δεν έχουν ανοίξει. Στη συνέχεια τα βγάζετε από το κέλυφος, αλλά δεν το πετάτε. Εντωμεταξύ βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά αφού έχετε βγάλει το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες, το ξύδι και το αλάτι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτετε τα μύδια και λίγο βασιλικό αν θέλετε και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό. Σε κάθε κέλυφος βάζετε ένα μύδι, από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.