Έμεινες με τα παιδιά στο σπίτι; Ιδέες για δημιουργική απασχόληση

Freepik

Αν η φαντασία σου έχει εξαντληθεί, ίσως αυτές οι προτάσεις να σε βοηθήσουν

Το Πάσχα είναι οικογενειακή γιορτή, καθώς τα σχολεία κλείνουν, οι γονείς - συνήθως - δεν εργάζονται κάποιες ημέρες και έτσι υπάρχει δυνατότητα να επισκεφτούμε τα χωριά ή ακόμα κι αν μείνουμε στη βάση μας, να περάσουμε πολύτιμες στιγμές μαζί με την οικογένειά μας. 

Η αλήθεια είναι, πως τις περιόδους που τα σχολεία κλείνουν, όλοι οι γονείς προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να απασχολούν τα παιδιά τους, έτσι ώστε να μην περνούν χρόνο μπροστά από μια οθόνη. Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, που έχεις στερέψεις από ιδέες, ίσως η παρακάτω λίστα να σε βοηθήσει να διασκεδάσεις με τα παιδιά σου με καινούργιους τρόπους.

Τι να κάνεις με παιδιά 2-4 ετών

1.Κόλλησε τα αγαπημένα του μικροσκοπικά παιχνίδια με μια χαρτοταινία σε έναν τοίχο ή σε ένα τραπέζι και άσε το παιδί να τα αφαιρέσει ένα - ένα. Η επαφή με την ταινία θα το ενθουσιάσει, όπως επίσης και το καινούργιο παιχνίδι.

2.Τοποθέτησε σε ένα μπολ διάφορα είδη μακαρονιών, ρύζι, φακές, φασόλια και άσε τα παιδιά να τα ταξινομήσουν, βάζοντάς τα σε μολυβοθήκες, μπολ, πλαστικά δοχεία ή σε μια φόρμα για μάφιν. 

3. Μια λευκή χάρτινη κούτα - η οποία έχει διαλυθεί - μπορεί να αποτελέσει τον τέλειο καμβά για το επόμενο έργο που θα ζωγραφίσει το παιδί σου, είτε μόνο είτε μαζί με την παρέα του. 

4. Μετάτρεψε την μπανιέρα σε υδάτινο πάρκο, ρίχνοντας μέσα στο νερό αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σου ή άλλα αντικείμενα και παίξτε μαζί. Μην ξεχάσεις να του φορέσεις το μαγιό του.

Τι να κάνεις με παιδιά 4-6 ετών

1.Το freeze dance αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή του παιχνιδιού «μουσικές καρέκλες». Άσε τη μουσική να παίζει και όταν αυτή σταματήσει, πάρτε ευφάνταστες πόζες και αστείες γκριμάτσες. Παραμείνετε σε αυτές μέχρι να αρχίσει ξανά το τραγούδι.

2.Η παιδική γιόγκα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις γιόγκα, στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες βίντεο που θα σε βοηθήσουν να κάνεις γιόγκα με τα παιδιά σου.

3.Αν πάλι, ο καιρός είναι ηλιόλουστος, τότε μια βόλτα με τα ποδήλατα στο πάρκο της γειτονιάς είναι η τέλεια ιδέα. Μην παραλείψεις να φτιάξεις τοστ και να κάνετε ένα μίνι πικ νικ.

Τι να κάνεις με παιδιά 7-11 ετών

1.Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδανικά γι’ αυτές τις ηλικίες, καθώς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μας απασχολημένα για ώρες. Συμφωνείστε μικροί και μεγάλοι με τους κανόνες και ξεκινήστε το παιχνίδι.

2.Τα podcast έχουν κερδίσει μεγάλη μερίδα του κοινού κι αν νομίζεις ότι απευθύνονται μόνο σε ενήλικες κάνεις λάθος. Κάνε μια μικρή έρευνα, βρες αυτά που σου αρέσουν και ακούστε όλοι μαζί ένα χρήσιμο και επιμορφωτικό podcast.

3.Μαγειρέψτε όλοι μαζί. Διοργάνωσε pizza ή bbq night και ασχοληθείτε όλοι μαζί με τη μαγειρική, αφήνοντας τα παιδιά σου να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και να μάθουν κάτι καινούργιο, που είναι πολύ δημιουργικό και θα τα ενθουσιάσει. 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.