Λαχταριστό ριζότο με γκοργκοντζόλα και λουκάνικο

Tο σημερινό ριζότο είναι ίσως από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το.

Υλικά

160 γρ. ρύζι

200 γρ. λουκάνικο

80 γρ. γκοργκοντζόλα

Ελαιόλαδο

1/4 κρεμμύδι

25 ml λευκό κρασί

Ζωμό κρέατος για γεύση

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν το κρασί έχει απορροφηθεί πλήρως προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζωμού κρέατος και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι και έχει γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να  λιώσει. Το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.