Η δίαιτα των βραστών αυγών: Η νέα διατροφική τάση που υπόσχεται απώλεια 10 κιλών

pexels

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη δίαιτα των βραστών αυγών.

Σας αρέσουν τα αυγά; Σας αρέσουν πραγματικά τα αυγά ; Τότε η δίαιτα των βραστών αυγών μπορεί να σας έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον, ειδικά αν θέλετε να χάσετε βάρος. Όμως κάπου εδώ θα σας απογοητεύσω, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτή η δίαιτα δεν θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αλλαγές απώλειας βάρους ούτε θα βελτιώσει την υγεία σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, συνεχίστε την ανάγνωση.

Τι είναι η δίαιτα των βραστών αυγών

Η δίαιτα των βραστών αυγών επικεντρώνεται όπως είναι κατανοητό στα αυγά, ιδιαίτερα στα βραστά, τα οποία πρέπει να τρώτε τουλάχιστον δύο έως τρία την ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να τα ενσωματώσετε σε κάθε γεύμα.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της συγκεκριμένης δίαιτας. Τα γεύματα μιας ημέρας μοιάζουν γενικά ως εξής:

  • Πρωινό: Τουλάχιστον δύο αυγά και ένα φρούτο και λαχανικό με χαμηλούς υδατάνθρακες ή πρωτεΐνη προαιρετικά.

  • Μεσημεριανό:  Αυγά ή άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες

  • Βραδινό:  Αυγά ή άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες

 

Γιατί να μην ακολουθήσετε  τη δίαιτα των βραστών αυγών

Η δίαιτα με τα βραστά αυγά είναι εξαιρετικά περιοριστική, απίστευτα χαμηλή σε θερμίδες και φυσικά δεν είναι ισορροπημένη. Επίσης δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνετε μια δίαιτα που έχει εμμονή με ένα φαγητό.

Παρόλα αυτά τα αυγά είναι υγιεινά, όταν όμως τα εντάσετε σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και όχι απλώς έχοντας εμμονή μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα ένα μεγάλο βραστό αυγό προσφέρει 78 θερμίδες, 6,3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5,3 γραμμάρια λίπους, 0,6 γραμμάρια υδατάνθρακες και 0 γραμμάρια φυτικών ινών. Επίσης είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνη, ενώ περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D και χολίνη.

Η πλήρης πρωτεΐνη είναι αυτή που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες. Η χολίνη είναι μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τη μνήμη και τη διάθεση, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να μην έχετε εμμονή με τις τροφές, γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε μια αρνητική σχέση με το φαγητό.

Αφού διαβάσατε το άρθρο μου, είναι ώρα να μάθετε και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.