Αφράτο και λαχταριστό κέικ με φέτα και ελιές

Σήμερα φτιάχνουμε ένα αφράτο και χορταστικό αλμυρό κέικ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

120 γρ. φέτα

50 γρ. μαύρες ελιές

40 γρ. κουκουνάρι

10 γρ. σκόνη ψησίματος για αλμυρές πίτες

4 αυγά

Αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι

Γάλα

Αλάτι

Λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε 80 γρ. λάδι, 80 γρ. γάλα, 30 γρ. κρασί και ανακατεύουμε το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και 2 με 3 αποξηραμένες ντομάτες. 

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. 

Photo credirs www.lacucinaitaliana.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.