Αλμυρά μπισκότα με τυρί, σπόρους chia και βότανα

www.contemporaneofood.com

Εύκολα και φανταστικά, το ιδανικό σνακ για παιδιά και μεγάλους!

Υλικά

240 γρ αλεύρι 00

80 γρ τυρί Έμενταλ

60 γρ τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ βούτυρο

40 γρ ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Σποροι chia

Εκτέλεση

Πρώτα τρίβουμε το τυρί Έμενταλ. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει προηγουμένως, το αλάτι, τα τυριά, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τη ζάχαρη άχνη και αναμιγνύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να το ενσωματώσουμε τέλεια.

Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, δημιουργώντας ένα πάχος 3-4 mm.

Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο ελαφρώς βρεγμένο σε νερό, αλείφουμε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμε με σπορους chia  και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας βότανα.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε καλά την ισχύ του φούρνου για να μην μαυρίσουν πολύ τα αλμυρά μπισκότα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.