Χορταστικές τηγανίτες με καρότα και ασπράδι αυγού

www.contemporaneofood.com

Σήμερα προτείνουμε μια πανεύκολη, σούπερ υγιεινή χορτοφαγική συνταγή που μας έκανε να τη λατρέψουμε: τηγανίτες με καρότα και ασπράδι αυγού.

Υλικά

 

300 γρ. καρότα

 

160 γρ. ασπράδια αυγών

100 γρ. αλεύρι

Αλάτι και πιπέρι

1 κ. γλυκού κάρυ

Ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν, προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και κάρυ.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα με τη βοήθεια μια κουτάλας και μαγειρεύουμε τις τηγανίτες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Οι τηγανίτες πρέπει να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και σάλτσα μουστάρδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.