Σπιτικά νιόκι με αρνί, τζίντζερ και σάλτσα με φυστικοβούτυρο

unsplash

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα ιταλικά ζυμαρικά με πατάτα και σερβίρετε τα με αρνί, τζίντζερ και σάλτσα φυστικοβούτυρου.

Μια κλασική και αγαπημένη ιταλική συνταγή. Τα νιόκι είναι ένα χαρακτηριστικό ζυμαρικό της Ιταλίας που σερβίρεται είτε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Υλικά

500 γρ. πατάτες

500 γρ. αρνίσιο κρέας

300 γρ. ντομάτες

200 γρ. αλεύρι

200 γρ. φυστικοβούτυρο

200 γρ. κρεμμύδι

100 γρ. φρέσκο ​​τζίντζερ

30 γρ. πελτέ ντομάτας

1 καυτερή πιπεριά

Δενδρολίβανο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε ολόκληρες τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ πατάτας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε αμέσως τον πουρέ που έχουμε με το αλεύρι.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τα νιόκι, σχηματίζοντας πρώτα ένα κορδόνι διαμέτρου περίπου 1 εκ. με τη ζύμη και μετά κόβοντάς το σε κομμάτια 1 εκ. περίπου. Τέλος, σχηματίζουμε τα νιόκι με τα δόντια ενός πιρουνιού.

Βάζουμε το φυστικοβούτυρο μαζί με 400 γραμμάρια νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός πλέντερ χεριού. Στη συνέχεια αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε φέτες και ανακατεύουμε τα πάντα με την πιπεριά τσίλι, το δεντρολίβανο και 500 γραμμάρια νερό.

Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ντομάτα, και το μείγμα με το κρεμμύδι και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, σε μέτρια φωτιά και με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Προσθέτουμε τη σάλτσα φυστικιών και 200 ​​γραμμάρια νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά. Προσθέτουμε επίσης τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά, πάντα με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

Τέλος βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα με το αρνί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.