Μαγιονέζα ντομάτας έτοιμη στο λεπτό

www.soniaperonaci.it

Η μαγιονέζα είναι ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο ακαταμάχητα καρυκεύματα. Βάζουμε στοίχημα ότι τη λαχταράτε μόνο που τη σκέφτεστε.

Από τις πολλές παραλλαγές που υπάρχουν, σήμερα θα σας δείξουμε πώς να ετοιμάσετε μαγιονέζα ντομάτας. Είναι τέλεια για να συνοδεύσετε λαχανικά, ψάρι, βραστά αυγά…Παρακάτω είναι οι οδηγίες για την προετοιμασία της μαγιονέζας ντομάτας σε χρόνο μηδέν και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τι άλλο να θελήσετε;

Υλικά

200 γρ ντομάτες

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Μισή σκελίδα σκόρδο

Μισό κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

200 γρ. ηλιέλαιο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι για γεύση

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε μαγιονέζα ντομάτας, ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες. Στη συνέχεια,  τις κόβουμε, αφαιρούμε  τους σπόρους από το εσωτερικό,  και τιε μεταφέρουμε στο μπλέντερ.

Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου (από την οποία σας προτείνω να αφαιρέσετε τον πυρήνα), το ξύδι και την καπνιστή πάπρικα.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι, τον χυμό λεμονιού και πιπέρι. Τώρα χτυπάμε προσεκτικά, προσθέτοντας αργά το  ηλιέλαιο κρατώντας πάντα το μπλέντερ σε λειτουργία, μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο, χωρίς σβόλους μείγμα. Και η μαγιονέζα ντομάτας σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συμβουλές

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους σπόρους για να φτιάξετε μια σαλάτα ή ακόμα και μια μπρουσκέτα

  • Σε περιπτώσεις όπως αυτή, το μπλέντερ χειρός είναι το κατάλληλο εργαλείο για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

  • Μπορείτε να διατηρήσετε τη μαγιονέζα ντομάτας στο ψυγείο για μερικές μέρες το πολύ. Δεν συνιστούμε να την καταψύξετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.