Μπακαλιάρος με κρέμα παρμεζάνας και σαφράν

www.lacucinaitaliana.it, Foto: Maurizio Camagna

Παρμεζάνα στο ψάρι; Γιατί όχι, είναι τόσο νόστιμη που θα εμπλουτίσει γευστικά τον μπακαλιάρο.

Ο μπακαλιάρος με κρέμα παρμεζάνας και σαφράν είναι ένα κυρίως πιάτο που στόχο έχει να είναι μια υπέροχη πρόκληση. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως αν το δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

4 φέτες μπακαλιάρου αφαλατωμένου χωρίς δέρμα

30 γρ. κουκουνάρι

12 λευκά σταφύλια

Βούτυρο

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

250 γρ γάλα

100 γρ. παρμεζάνα

20 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 φακελάκι σαφράν

Θυμάρι

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο με ένα κλαδάκι θυμάρι, προσθέτουμε τις φέτες μπακαλιάρου και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, αλείφοντάς τις σταδιακά με το λιωμένο βούτυρο για 7-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται.

Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το τηγάνι και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κουκουνάρι και τα σταφύλια, κομμένα στη μέση.

Διαλύουμε το σαφράν και το άμυλο καλαμποκιού σε λίγο γάλα παίρνοντας μια κρέμα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σχεδόν να βράσει και μετά προσθέτουμε την κρέμα σαφράν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τις φέτες μπακαλιάρου, με σταφύλια και κουκουνάρι πάνω στην κρέμα παρμεζάνα.

 

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.