Η πιο λαχταριστή συνταγή με το αρνί που περίσσεψε

pexels

Η καλύτερη συνταγή με το αρνί που περίσσεψε

Το Πάσχα τελείωσε και ξεκινάτε να σκέφτεστε τι θα κάνετε όλο αυτό το αρνί που περίσσεψε. Μην ανησυχείτε γιατί σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή με κάρυ και ρύζι μπασμάτι…και φυσικά το αρνί που έχετε στο ψυγείο σας. Μήπως τελικά απολαμβάνουμε περισσότερο τα περισσεύματα από ο,τι το αρχικό γεύμα;

Υλικά

Εφόσον έχετε ήδη το αρνί στο ψυγείο, τα υπόλοιπα υλικά είναι εύκολο να τα βρείτε, αν δεν τα έχετε ήδη . Το φρέσκο ​​τζίντζερ και τα ξυλάκια κανέλας κάνουν τη διαφορά.

1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο - περίπου 3 σκελίδες σκόρδο.

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδα

1 κομματάκι τζίντζερ ξεφλουδισμένο

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ

1 κονσέρβα ντομάτες, στραγγισμένες

2 ολόκληρα ξυλάκια κανέλας ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη κανέλα σε σκόνη εάν δεν υπάρχουν ξυλάκια κανέλας.

1 κιλό ψητό αρνί από αυτό που περίσσεψε

1 φλιτζάνι ζωμός αρνιού

400 γρ. ρύζι μπασμάτι

 

Εκτέλεση

Στον επεξεργαστή τροφίμων ανακατεύουμε 1 κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο και το  τζίντζερ, μέχρι να ενωθούν πλήρως. Ρίχνουμε σιγά σιγά κρύο νερό για να πετύχουμε μια λεία σύσταση όπως χρειάζεται, περίπου ½ φλιτζάνι .

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Ύστερα , προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, 2 ξυλάκια κανέλας, τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αρνί ψιλοκομμένο, ανακατεύαμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μεγειρεύουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για άλλα 15 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι μπασμάτι με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μοιράζουμε στα πιάτα και από πάνω απλώνουμε το αρνάκι με την πλούσια σάλτσα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS