ΓΑΜΟΣ

Intercatering: Ανακαλύπτοντας τα κορυφαία food trends που κυριαρχούν στο σύγχρονο event catering


Branded Content Team

4 Απριλίου 2024

Intercatering: Ανακαλύπτοντας τα κορυφαία food trends που κυριαρχούν στο σύγχρονο event catering
Τα food trends διαμορφώνονται τόσο από τις συνθήκες της εποχής όσο και από τους ίδιους τους πελάτες που αναζητούν το κάτι παραπάνω, εξελίσσοντας έτσι τον τρόπο που οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη γαστρονομία γιορτάζοντας παράλληλα τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

H Intercatering έχοντας πάνω από 34 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του catering, αποκρυπτογραφεί τις επικρατούσες διατροφικές τάσεις που διαμορφώνουν ένα μενού:

Έμφαση στην Τοπική Κουζίνα:

Τα παραδοσιακά μενού με ελληνικά ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή. Η τάση προς τη χρήση τοπικών πρώτων υλών υποστηρίζει τη βιωσιμότητα και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία, με έντονο το στοιχείο των αναμνήσεων. Σχεδιάστε το μενού σας με ελληνικά ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα για ένα αυθεντικό γαστρονομικό ταξίδι.

Jenny.Gr

Αλληλεπίδραση με τα Food Stations:

Τα διαδραστικά food stations φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους και το 2024. Παρέχουν εναλλακτικές επιλογές πέρα από τον κλασικό μπουφέ και προσφέρουν μια διασκεδαστική εμπειρία στους καλεσμένους όπως pasta και risotto live cooking, carving ψαριών και κρεατικών από τους chef αλλά και ποικιλία επιλογών από sushi bar μέχρι και street food. Τα πάντα με μια εξαιρετικά προσεγμένη παρουσίαση από την Intercatering που προκαλεί το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας.

Jenny.Gr

Στην παγκόσμια σφαίρα της Δημιουργικής Κουζίνας:

Στα food trends, η Intercatering παρατηρεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για επιλογές από την παγκόσμια κουζίνα. Ο συνδυασμός γεύσεων και τεχνικών από διαφορετικές Κουζίνες του κόσμου, όπως ελληνικά πιάτα με πινελιές από ασιατικά συστατικά, συνοδευτικά με μεσογειακά και ινδικά καρυκεύματα ή πιάτα ζυμαρικών με δημιουργική προσέγγιση, προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών. Η δημιουργική κουζίνα σας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείτε με ένα πρωτότυπο και εκλεπτυσμένο μενού για μια περιπετειώδη γευστική εμπειρία.

Jenny.Gr

«Εκλεπτυσμένο» Finger Food:

Οι finger food επιλογές εξελίσσονται προς πιο περίτεχνες εκδοχές, προσφέροντας γεύσεις street food με υψηλή ποιότητα και καλαίσθητη παρουσίαση. Αυτά τα αγαπημένα πιάτα προσφέρουν μια νότα οικειότητας με μια εκλεπτυσμένη ανατροπή, και αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε εκδήλωση, ακόμα και για ένα γαμήλιο πάρτι!

Jenny.Gr

Vegan και Vegetarian επιλογές με άποψη:

Η αυξανόμενη προτίμηση για φυτοφαγικές επιλογές οδηγεί στη δημιουργία πιάτων χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά που μπορούν να καλύψουν διαφορετικά διατροφικά προφίλ. Λαχταριστά πιάτα και απολαυστικά επιδόρπια, με βάση τις φυτικές πρώτες ύλες που ικανοποιούν ακόμα και τους μη βίγκαν καλεσμένους είναι στο προσκήνιο με την Intercatering να αφουγκράζεται τις επιθυμίες σας.

Jenny.Gr

Cocktails & Mocktails σε άνοδο:

Και το 2024, τα δημιουργικά και πρωτότυπα κοκτέιλ θα είναι must για κάθε περίσταση. Σε αυτή την τάση θα προσθέσουμε και τα μοκτέιλ που προσφέρουν μη αλκοολούχες γευστικές επιλογές σε όσους το προτιμούν, αλλά εξυπηρετούν ιδανικά και όσους αποφεύγουν το αλκοόλ, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν τη βραδιά.

Jenny.Gr

Επιδόρπια με τάση στην υπερβολή:

Φυσικά και τα επιδόρπια κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάσεις του μενού κάθε εκδήλωσης και ακόμα περισσότερο σε ένα γαμήλιο μενού! Με ζήτηση για μεγαλύτερη ποικιλία αλλά και πιο ιδιαίτερες γεύσεις, παρατηρούμε περίτεχνα stand επιδορπίων όπως μίνι αρτοσκευάσματα και γλυκά, ντόνατς, μακαρόν για το κάτι παραπάνω, αλλά και «διαδραστικοί σταθμοί γλυκών» αν το επιθυμείτε, με γλυκά φλαμπέ, σιντριβάνι φοντί σοκολάτας, λουκουμάδες κ.α.

Jenny.Gr

Έχοντας πια μπει για τα καλά στο 2024, οι τάσεις στις γευστικές επιλογές υπόσχονται ένα γαστρονομικό ταξίδι, που γιορτάζει τη διαφορετικότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, εξερευνήστε τις μοναδικές και εξατομικευμένες γευστικές εμπειρίες και χαρίστε στους καλεσμένους σας μια γιορτή για τις αισθήσεις που θα θυμούνται με πάντα ευχαρίστηση.

Μήπως οργανώνετε τη δεξίωσή σας; Επικοινωνήστε με την Intercatering και σχεδιάσετε το μενού που ταιριάζει στις επιθυμίες σας!

Info:

(+30) 2108946625 | [email protected] | www.intercatering.gr | Facebook/Instagram: @intercatering

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.