Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε μαξιλάρια για τον ύπνο

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο αυχένας σας τεντώνεται και ο τρόπος με τον οποίο τεντώνεται καθορίζει τη ροή του αέρα. Αν έχετε λάθος μαξιλάρι – δηλαδή μαξιλάρι που δεν υποστηρίζει σωστά τον αυχένα σας – μπορεί να σας οδηγήσει σε άπνοια ή ροχαλητό. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Επίσης δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρό, αλλά ούτε και πολύ λεπτό. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να διαλέξετε το σωστό για εσάς μαξιλάρι. Αναρωτιέστε πώς; Διαβάστε παρακάτω!

Το άνοιγμα των ώμων Όσο πιο φαρδιούς ώμους έχετε, τόσο μεγαλύτερο μαξιλάρι πρέπει να προμηθευτείτε. Οι άντρες, λοιπόν, χρειάζονται γενικά μεγαλύτερα μαξιλάρια από τις γυναίκες. Αυτό θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το κενό μεταξύ των ώμων και του κεφαλιού και θα ευθυγραμμίσει την σπονδυλική σας στήλη.

Η σταθερότητα Πάντα να προσέχετε, το μαξιλάρι σας, να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό, αλλά να βρίσκεται κάπου στη μέση. Ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι θα συμπιέσει το κεφάλι σας (αν ξυπνάτε συχνά με πόνο στον αυχένα, ίσως ο λόγος είναι ότι έχετε πολύ μαλακό μαξιλάρι). Από την άλλη, ένα πολύ σκληρό μαξιλάρι θα ασκεί μεγάλη δύναμη στο κεφάλι σας και θα επηρεάζει και πάλι τον αυχένα σας. Όσον αφορά, λοιπόν, τη σταθερότητα να θυμάστε πως «παν μέτρον άριστον».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα: Ποια σκαμπό ταιριάζουν σε κάθε κουζίνα

[gallery-716977]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα