H cottagecore διακόσμηση είναι το νέο shabby chic

Το Cottagecore είναι μια αισθητική στο Διαδίκτυο που γιορτάζει την επιστροφή στις παραδοσιακές δεξιότητες και χειροτεχνίες όπως η γεωργία, το ψήσιμο και η κεραμική και σχετίζεται με παρόμοια νοσταλγικά αισθητικά κινήματα όπως grandmacore, farmcore, goblincore και faeriecore, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Είναι μια ρομαντική έκφραση της αγροτικής ζωής. Φυσικά αυτό εκφράζεται μέσα από την μόδα αλλά κυρίως μέσα από την διακόσμηση. Σε συνδυασμό με την πανδημία, αυτή η λαχτάρα για απλούστερες και πιο ξέγνοιαστες μέρες και την επιστροφή στα βασικά, έφτασε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

Δεν χρειάζεται όμως να ζείτε σε αγρόκτημα για να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο. Τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν είναι η απλότητα και η παλαιότητα των αντικειμένων. Το ξύλο, οι γωνιές με αποξηραμένα λουλούδια, αλλά και μια cozy γωνία με μαξιλάρες στο πάτωμα είναι τρόποι για να το πετύχετε.

Από την άλλη τα vintage έπιπλα όπως μια παλιά κασέλα ή ένας καθρέφτης με ελαφρώς φθαρμένη κορνίζα, έπιπλα από μπαμπού μπορούν να δώσουν αυτή την αίσθηση ακόμα και στο διαμέρισμα.

Το cottaecore είναι το νέο shabby chic. Oι λεπτομέρειες εδώ κάνουν την διαφορά. Τα λευκά είδη στο κρεβάτι σας αλλά και τα σερβίτσια σας επιβάλλεται να είναι απλά και ρομαντικά.