Golden Skin: Τα skincare προϊόντα από χρυσό που θα αναβαθμίσουν τη ρουτίνα σας

Τα προϊόντα με χρυσό υπόσχονται άμεσα λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα

Έχουμε αναλύσει πολλά ευεργετικά συστατικά που αναζωογονούν σε βάθος την επιδερμίδα μας αλλά δεν έχουμε σταθεί σε ένα πολύ σημαντικό συστατικό που η αλήθεια είναι ότι δεν το συναντάμε σε πολλά skincare προϊόντα. Αναφερόμαστε στον χρυσό. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός λένε αλλά ό,τι λάμπει μπορεί να είναι η επιδερμίδα σας.

Ο χρυσός είναι ένα χημικό στοιχείο και πολύτιμο μέταλλο που μπορεί να βρεθεί σε δύο εκδοχές στα προϊόντα περιποίησης: ως κολλοειδής χρυσός και ως καθαρή σκόνη χρυσού 24 καρατίων.

Ο κολλοειδής χρυσός, γνωστός και ως «νανοχρυσός» ή «νανοσωματίδια χρυσού», θεωρείται «πολύ πιο σταθερός» και μπορεί εύκολα να εισχωρήσει στα κύτταρα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη από το Journal of Pharmaceutics, τα νανοσωματίδια χρυσού μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα. 

Τα οφέλη του χρυσού για το δέρμα

Ενώ οι κλινικές μελέτες για τον χρυσό στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι αρκετά περιορισμένες, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πολλά υποσχόμενα δεδομένα σχετικά με τα οφέλη του χρυσού στο δέρμα. 

Οι experts σημειώνουν ότι ένα πιθανό πλεονέκτημα του χρυσού είναι ότι θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει άλλα συστατικά περιποίησης να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.

«Φαίνεται σίγουρα ότι ο χρυσός μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας για να βοηθήσει στη διείσδυση. Θα μπορούσε κάλλιστα ο χρυσός να βοηθά στη διείσδυση άλλων ενεργών ουσιών στο προϊόν», αναφέρει η skincare expert, Loretta Ciraldo.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια μελέτη του Journal of Pharmaceutics,  όταν μια κρέμα περιέχει  νανοχρυσό μπορεί να προάγει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης. Οι ιδιότητες του χρυσού μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός από περιβαλλοντικούς ρύπους και χρόνιες βλάβες από τον ήλιο, που και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην επιδερμίδα.

Ο χρυσός ήταν πάντα κάτι ταυτισμένο με την τελειότητα. Τα προϊόντα με χρυσό που συγκεντρώσαμε αναδεικνύουν την φυσική λάμψη και επιτυγχάνουν τέλειο και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα. Αν ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν τις τέλειες συνθέσεις και θέλουν να επενδύσουν περισσότερη στην πρόληψη και λιγότερο στην αποκατάσταση, οι παρακάτω κρέμες είναι ιδανικές για εσάς. 

24k Gold Mineral Mud Mask Ahava

Chantecaille Gold Recovery Mask

Pure Gold Radiance Cream La Prairie

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask Pure Luxury Lift & Firm

24 - Karat Gold Collagen Serum

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.