Συμβουλές ομορφιάς για υγιές και λαμπερό δέρμα

IG @maralafontan

Πώς να αποκτήσεις ένα όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα 

H τραχύτητα στην υφή της επιδερμίδας δεν οφείλεται απαραίτητα σε ακμή ή εξάρσεις. Σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται λόγω ακμής η οποία που δεν έχει θεραπευτεί σωστά ή λόγω χρήσης ακατάλληλων για την επιδερμίδα προϊόντων. Το δεύτερο, πρόκειται για ένα πολύ συχνό ενδεχόμενο στις μέρες μας δεδομένης της «εμμονής» που υπάρχει για τη δοκιμή των πιο trendy προϊόντων περιποίησης, όπως για παράδειγμα τα balm καθαρισμού, τα φαγεσωρογόνα έλαια και τα μακράς διάρκειας foundation. 

Αντίθετα, αυτό που συνιστούν οι δερματολόγοι ως πρώτη αποτελεσματική άμυνα της επιδερμίδας από τους «εχθρούς» της (περιβαλλοντική ρύπανση, φόρμουλες μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας, στρες, ακτίνες UV, αλλά και το μπλε φως) είναι ο βαθύς καθαρισμός των πόρων.

Τα προϊόντα στα οποία πρέπει να επενδύσεις για ένα καθαρό δέρμα

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι ο πρώτος απαράβατος κανόνας που πρέπει να ακολουθείς πιστά. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, είναι βασικό να «κλείνεις» πάντα την ημέρα σου κάνοντας διπλό καθαρισμό. Προσοχή όμως, αυτή η τεχνική απαιτεί μια καθαρή και μη φαγεσωρογόνο φόρμουλα (χωρίς ερεθιστικές ουσίες). Η ιδανική επιλογή: ένα προϊόν φαρμακευτικού τύπου, εγκεκριμένο από δερματολόγους, εάν θέλεις να επιτύχεις μια τέλεια επιδερμίδα.

Αυτό ισχύει και για την ενυδατική και το αντηλιακό σου. Οι μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες είναι το μυστικό για να διασφαλίσεις ότι το δέρμα σου αποκομίζει όλα τα οφέλη του προϊόντος και προστατεύεται από εξωτερικές επιθέσεις – αλλά χωρίς να φράζει τους πόρους.

 

Τα καλύτερα προϊόντα για λεία, καθαρή επιδερμίδα

Για να λειάνεις αποτελεσματικά το δέρμα και να μεγιστοποιήσεις την κυτταρική ανανέωση – για αόρατους πόρους και λαμπερή επιδερμίδα – επίλεξε προϊόντα που οι συνθέσεις τους περιέχουν ρετινοειδή , αζελαϊκό οξύ και νιασιναμίδη που προάγουν τη φυσική απολέπιση.

Επίσης, η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα. Βοηθά στη φυσική βελτίωση της υφής του δέρματος. Έχε όμως στο μυαλό σου να τη συνδυάσεις ιδανικά με βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α ή άλλα αντιοξειδωτικά για καλύτερη ενυδάτωση.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.