Τα αιθέρια έλαια που καταπραΰνουν το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα

IG @negin_mirsalehi

Ανακουφίζουν άμεσα από τα δυσάρεστα συμπτώματα

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού είναι εξίσου σημαντική με την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού. Ακόμα και τις μέρες με συννεφιά, το δέρμα επωφελείται από την εφαρμογή υψηλού δείκτη προστασίας. 

Διαφορετικά, μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με δυσάρεστες συνέπειες, όπως το ηλιακό έγκαυμα. Το ηλιακό έγκαυμα είναι διαφορετικό από τα άλλα εγκαύματα. Εάν τα κύτταρα του δέρματος εκτίθενται περισσότερο στην υπεριώδη ακτινοβολία από ό,τι μπορούν να αντέξουν, η βλάβη μπορεί να μην αποκαθιστάται και τα κύτταρα να πεθάνουν. Αυτό συμβαίνει πραγματικά στο σώμα όταν παρατηρείς το βαθύ μαύρισμα, την ερυθρότητα, το πρήξιμο ή τη φλεγμονή του ηλιακού εγκαύματος.

Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστεί η υπερβολική έκθεση το συντομότερο δυνατό. Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσεις το ηλιακό έγκαυμα φυσικά είναι η εφαρμογή αιθέριων ελαίων που καταπραΰνουν τον ερεθισμό, μειώσουν την ερυθρότητα και να ανακουφίσουν τη φλεγμονή από τις ακτίνες UV.

Το ρωμαϊκό χαμομήλι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες

Αυτό το αιθέριο έλαιο προέρχεται από μια ποικιλία του φυτού χαμομηλιού, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για το ζεστό ρόφημα. Το ρωμαϊκό έλαιο χαμομηλιού έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθιστώντας το εξαιρετικό για τη θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων. 

Για να χρησιμοποιήσεις το έλαιο ρωμαϊκού χαμομηλιού για τη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος, τοποθέτησε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και εφάρμοσέ το στην ηλιοκαμμένη περιοχή. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερο να αραιώσεις το χαμομήλι με ένα έλαιο-βάσης, όπως το αβοκάντο, το jojoba ή το αμυγδαλέλαιο.

 

Η δροσιστική δράση της μέντας

Ο στόχος της θεραπείας μετά το ηλιακό έγκαυμα είναι πολυπαραγοντικός: Tο δέρμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση και έναν ηρεμιστικό παράγοντα για να βοηθήσει στη φλεγμονή. Χρειάζεται επίσης ένα αντιοξειδωτικό για να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσει στην επιδιόρθωση των καμένων από τον ήλιο κυττάρων. Η μέντα φημίζεται για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Έχει μενθόλη, η οποία της δίνει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα, ιδανικό για την καταπολέμηση του «τσιμπήματος» ενός εγκαύματος. Έχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες που καταπολεμούν ορισμένα είδη βακτηρίων και καταπραΰνουν τον χρόνιο κνησμό. Και αν το ηλιακό έγκαυμα συνοδεύεται από πονοκέφαλο που προκαλείται από τον ήλιο, το έλαιο μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτό.

Δημιούργησε ένα DIY σπρέι αναμειγνύοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου με ένα κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης βέρα και ένα φλιτζάνι νερό. Το έλαιο καρύδας είναι επίσης εξαιρετικό για την αραίωση της μέντας. Ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας με μερικές σταγόνες μέντας σχηματίζοντας ένα καταπραϋντικό μείγμα εντριβής.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.