Γιατί το δέρμα σου αντιδρά όταν χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν περιποίησης;

IG @rosiehw

Τι πρέπει να κάνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με αυτό το φαινόμενο

Εάν μετά τη δοκιμή ενός νέου προϊόντος περιποίησης, η κατάσταση του δέρματός σου επιδεινωθεί και εμφανιστoύν ατέλειες, μπορεί έχει υποστεί skin purging. Συμβαίνει συχνά μετά τη χρήση ενός απολεπιστικού ή ενός ρετινοειδούς και το δέρμα με τάση ακμής είναι ο κύριος υποψήφιος για την ανεπιθύμητη παρουσία σπυριών και μαύρων στιγμάτων.

Όμως, μόλις περάσει η αυτή στιγμή, η θεραπεία δείχνει τα θετικά της αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αλλάξουμε αμέσως το εν λόγω καλλυντικό προϊόν, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιο που επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

 

Τι προκαλεί αυτή την αντίδραση;

Όλα τα ενεργά συστατικά που επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο, όπως τα οξέα απολέπισης και τα ρετινοειδή μπορούν να προκαλέσουν διάφορες αντιδράσεις στο δέρμα.  Έτσι, εάν χρησιμοποιείς ένα προϊόν με σαλικυλικό, γλυκολικό, γαλακτικό, αμυγδαλικό οξύ ή ρετινόλη, μην ανησυχείς, γιατί αυτές οι ατέλειες τελικά θα αναπτυχθούν σε περίπου 4-6 εβδομάδες και το δέρμα θα λάμψει ξανά.

 

Πώς να διαμορφώσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου

Είναι σημαντικό να βάλεις το δέρμα σου σε θέση να ανακτήσει την ισορροπία του, γι' αυτό η ρουτίνα περιποίησης που θα σχηματίσεις πρέπει να περιλαμβάνει ενυδατικές κρέμες και να πίνεις αρκετό νερό. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγεις να σκάσεις τα σπυράκια, διαφορετικά μπορεί να εξαπλωθούν τα βακτήρια και να επιδεινώσεις περαιτέρω την κατάσταση του δέρματος ή ακόμα και να δημιουργήσεις ουλές. Θα πρέπει επίσης να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό καθημερινά, ειδικά όταν χρησιμοποιείς προϊόντα όπως η ρετινόλη ή το BHA.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.