Skincare: 4 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στο σπίτι, σύμφωνα με δερματολόγους

IG @maralafontan

Αυτά τα λάθη θέτουν το δέρμα σε κίνδυνο

Ένα από τα κορυφαία λάθη στην περιποίησης της επιδερμίδας είναι η υιοθέτηση «εύχρηστων hacks», όπως για παράδειγμα η χρήση οδοντόκρεμας για την εξάλειψη ενός σπυριού που έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στην επιδερμίδα του προσώπου. Δυστυχώς αυτή κι άλλες αντίστοιχες λύσεις μπορούν να προκαλέσουν αρκετά μεγάλη ζημιά στο δέρμα μας. Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει τα 4 συνηθέστερα:

Χημικό peeling στο σπίτι

Τα χημικά peeling, ειδικά αυτά που περιέχουν 20-35% γλυκολικό οξύ ή TCA (τριχλωροξικό οξύ), δεν πρέπει να γίνονται στο σπίτι. Πρόκειται για οξέα υψηλής συγκέντρωσης και λειτουργούν μέσω της ελεγχόμενης καταστροφής των ιστών. Απαιτούν προσεκτική προετοιμασία του δέρματος και ολοκληρωμένη φροντίδα μετά το peeling. Αντί για χημικά peeling, προτίμησε χημικά απολεπιστικά ή ήπια, χαμηλής ισχύος peeling. Αυτά τα καλλυντικά δεν είναι πολύ ισχυρά, περιέχουν χαμηλές συγκεντρώσεις και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα.

 

Microneedling 

Με την εύκολη πρόσβαση που έχουμε στα derma rollers κι άλλες παρόμοιες συσκευές, έχει γίνει αρκετά εύκολο το microneedling στο σπίτι. Ωστόσο, για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να πετύχει το σωστό βάθος του δέρματος, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει στο σπίτι και χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Το βάθος ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείς τις ίδιες βελόνες επανειλημμένα, κινδυνεύεις από μόλυνση. Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσεις τον δερματολόγο σου να εκτελέσει αυτή τη διαδικασία σωστά.

Οδοντόκρεμα στα σπυράκια

Η οδοντόκρεμα περιέχει παράγοντες όπως η μενθόλη, που μπορεί να μειώσει προσωρινά την ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Αλλά θα επιστρέψουν! Επιπλέον, η οδοντόκρεμα ξηραίνει το δέρμα, παρεμβαίνει στην επούλωση και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων μετά την επούλωση του σπυριού. Αντ 'αυτού, προτίμησε έναν ορό σαλικυλικού οξέος που μπορεί να κάνει θαύματα στις εξάρσεις ακμής.

 

Χυμός εσπεριδοειδών για λάμψη

Ο χυμός λεμονιού και το αιθέριο έλαιό του έχουν φωτοτοξικές ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν γρήγορο αποχρωματισμό, ερυθρότητα και ερεθισμό του δέρματος Περιέχει ενώσεις όπως η φουροκουμαρίνη, η κιτρονελάλη, τα οποία είναι γνωστά αλλεργιογόνα και ευαισθητοποιούν το δέρμα.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.