ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Eye Care: 5 skincare συστατικά που δεν πρέπει να εφαρμόζουμε στην περιοχή των ματιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Απριλίου 2024

Eye Care: 5 skincare συστατικά που δεν πρέπει να εφαρμόζουμε στην περιοχή των ματιών
IG @josephineskriver
Τα συστατικά που δεν πρέπει αν εφαρμόζουμε στην ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής των ματιών

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη κι ευαίσθητη, ενώ διαφέρει πολύ από την επιδερμίδα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ως φυσικό επακόλουθο, το ίδιο διαφορετική και απόλυτα εξειδικευμένη πρέπει να είναι και η περιποίηση που της προσφέρουμε.

Κατά γενικό κανόνα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχουμε τη λίστα συστατικών του προϊόντος φροντίδας που πρόκειται να εφαρμόσουμε στην περιοχή των ματιών. Εδώ, είναι η λίστα με τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε να εφαρμόζουμε σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή:

Στεροειδή

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν τοπικά στεροειδή δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται κάτω από τα μάτια, καθώς μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω λέπτυνση του δέρματος, καθώς και να το κάνουν πιο ευαίσθητο και επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο και αλλεργίες.

Το αλκοόλ

Συστατικά όπως το αλκοόλ είναι γνωστό ότι αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα, καθιστώντας το ξηρό και αφυδατωμένο. Στην περιοχή κάτω από τα μάτια, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, να επηρεάσει τις αναγεννητικές ικανότητες του δέρματος και ακόμη και να προκαλέσει εγκαύματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ που χρησιμοποιείται κατεξοχήν σε καλλυντικές συνθέσεις κατά των κηλίδων στο πρόσωπο, δεν είναι εξίσου ευεργετικό για την εφαρμογή του στα μάτια. Στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό και να κάνει την περιοχή πιο ευάλωτη στις επιφανειακές ρυτίδες.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Συνθετικό άρωμα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το συνθετικό άρωμα που βρίσκεται σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης δεν λειτουργεί καλά ούτε για την περιοχή των ματιών. Ως γνωστό ερεθιστικό, μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ερυθρότητα.

Φορμαλδεΰδη

Όταν εξετάζουμε τη λίστα συστατικών της κρέμας ματιών μας, θα πρέπει επίσης να προσέχουμε τη φορμαλδεΰδη, η οποία απορροφάται εύκολα στο δέρμα κάτω από τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων, από πρήξιμο και εξανθήματα έως ερεθισμούς και κνησμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.