4 καλοί λόγοι για να προσθέσεις τη νιασιναμίδη στη skincare routine σου

IG @leleberlin

Ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης με εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα

Η νιασιναμίδη μπορεί να μην ακούγεται τόσο συχνά όσο άλλα skincare συστατικά όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C, αλλά πρόκειται για τον «αφανή ήρωα» στην περιποίησης της επιδερμίδας. Μάλιστα, η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό το οποίο θα βρεις στις συνθέσεις μερικών από των καλύτερων και πιο δραστικών προϊόντων ομορφιάς με υψηλή αποτελεσματικότητα για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.

Είναι μια βιταμίνη Β, μία από τις δύο μορφές της βιταμίνης Β3 που εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος.

 

4 καλοί λόγοι για να χρησιμοποιείς νιασιναμίδη

 

Βοηθά στη μελάγχρωση

Η νιασιναμίδη έχει την ικανότητα να καταπραΰνει και να αποχρωματίζει την υπερμελάχρωση σε σημεία της επιδερμίδας του προσώπου.

Καταπολεμά το ωχρό δέρμα

Με την πάροδο του χρόνου, η διαδικασία γλυκοζυλίωσης έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και τη θαμπάδα. Η νιασιναμίδη μπορεί να δώσει στο δέρμα ένα πιο υγιές χρώμα. Αποτρέπει επίσης τη διάσπαση του κολλαγόνου στη διαδικασία γλυκοζυλίωσης.

Προωθεί την ενυδάτωση

Βελτιώνει πολύ την ενυδάτωση του δέρματος και ενισχύει το επίπεδο των ceramides.

Φωτίζει την επιδερμίδα

Η καταπραϋντική δύναμη της νιασιναμίδης είναι ευρέως γνωστή: βοηθά στο να θολωθούν μικρές ατέλειες και φλεγμονές της επιδερμίδας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ενώ είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.