Single γονείς, παιδιά και ελεύθερος χρόνος

Πώς μπορούν να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα;

Είναι γεγονός πως το βάρος που πέφτει σ΄ένα single γονιό είναι διπλό. Ο προσωπικός χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση είναι από ελάχιστος ως ανύπαρκτος. Ωστόσο, είναι αναγκαίο για την ψυχική τους ηρεμία να βρίσκουν τρόπους για να αποβάλλουν το άγχος και το στρες της μέρας.

Μια ιδέα λοιπόν είναι η δημιουργία. Φτιάξτε διάφορες κατασκευές στο σπίτι, ζήτωντας βοήθεια από τα μικρά σας. Ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο παζλ αν είστε fun.

Οργανώστε μια παιδική παράσταση με τα παιδιά σας. Επιλέξτε καλοκαιρίνα τραγούδια που σας άρεσουν και σας ταξιδέυουν, μετατρέψτε το σαλόνι σας σε θίασο και διασκεδάστε. Αυτοσχέδιες χορογραφίες, διάλογοι, σενάρια, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Φαντασία και δημιουργικότητα στο πικ τους.

Με τον τρόπο αυτό, ξαναγίνεστε παιδί αλλά βοηθάτε και τα παιδιά σας να αναπτύξουν με τη σειρά τους τόσο καλλιτεχνικές δεξιότητες όσο και τη φαντασία τους. Ακόμα, ο χρόνος αυτός που περνάτε μαζί τους θέτει γερά θεμέλια για τη σχέση σας.

Μια άλλη ιδέα είναι οι αθλητικές δραστηριότητες. Επιλέξτε ένα σπορ που αγαπάτε. Μπάσκετ, τένις, θαλάσσια σπορ, βόλτα με ποδήλατα, είναι μερικές προτάσεις. Οργανωθείτε λοιπόν κατάλληλα και διασκεδάστε με τα παιδιά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.