Τώρα το oversharing λέγεται Day Dumping και, ναι, είναι κουλ

Θα πάψουμε να λέμε πως η ζωή μας είναι χάλια, αν μοιραστούμε τη μέρα μας στο TikTok;

Αν πριν από έναν μήνα, όχι παραπάνω, ανεβάζαμε σε IG story τους καφέδες που πίναμε, το σπίτι μας πριν το καθαρίσουμε και μετά, το φαγητό που ετοιμάσαμε, τη στιγμή που βλέπουμε ένα αστείο γατί στο πεζοδρόμιο, κάθε στιγμή μας, τέλος πάντων, μας έλεγαν πως κάναμε σπαμ και oversharing. Τώρα, αυτό πήγε στο TikTok, έγινε τάση και μετονομάστηκε σε day dumping.

Για να το κάνουμε, δεν έχουμε παρά να μαζέψουμε φωτογραφίες από διάφορες στιγμές της ημέρας, να επιλέξουμε το τραγούδι που τους ταιριάζει καλύτερα, να τις ανεβάσουμε σε καρουζέλ και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως, ουσιαστικά, πρόκειται για τον τρόπο μας να βρούμε ομορφιά στις πιο απλές στιγμές της ζωής. Εντάξει,  κάποιοι το καταφέρνουν.

Η TikToker @notmymango κάνει εξαιρετικό day dumping, συχνά σε μορφή βίντεο. Θα δείξει το πρωινό της, λίγο skincare, λίγο τον εαυτό της, το αγόρι της – σε ένα μόνο λεπτό, μας έχει πάρει μαζί στην ημέρα της, την οποία έχει ρομαντικοποιήσει στο έπακρο και πολύ καλά κάνει.

Επίσης ωραίο day dumping θα δούμε και στο προφίλ της @ashaaave, η οποία απευθύνεται κυρίως στη Gen Z.

Η @martelee, από την πλευρά της, με τα μονόλεπτα #daydumps της, μας κάνει να θέλουμε να ταξιδέψουμε, δείχνοντας απλώς τι κάνει μέσα στη μέρα.

Σε μία εποχή που δεν είναι και η καλύτερη, για πολλούς λόγους, τείνουμε να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο συννεφιασμένη απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Προσωπικά, καθημερινά στέλνω στους φίλους μου πως «είναι 2023, η αισιοδοξία πασέ», «ένα ακόμη πράγμα να πάει στραβά και θα μου στρίψει», «είμαστε στενάχωρα memes χωρίς να είμαστε memes». Έχω και screenshots.

Επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά, κάτι που είναι απόλυτα φυσικό κι επόμενο, αγνοώντας όλα εκείνα τα όμορφα που μπορεί να συμβαίνουν τόσο σε εμάς, όσο και γύρω μας. Το πιο απλό και επίκαιρο παράδειγμα: Είμαστε φρεσκοχωρισμένοι και βλέπουμε ζευγάρια να γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο. Θα νιώθουμε χάλια; Σίγουρα. Θα αφήσουμε αυτό το χάλια συναίσθημα να επισκιάσει τον τέλειο καφέ που μπορεί να πιούμε, τη διαδρομή που θα περπατήσουμε ακούγοντας τη μουσική μας το πρωί, τη μία αστεία εικόνα που θα στείλει κάποιος στο group chat; Ίσως, αν όλα αυτά τα φωτογραφίζαμε για ένα day dumping μετά μουσικής, να μην τα βλέπαμε τόσο άσχημα.

TAGS