H Nora al-Matrooshi γράφει ιστορία: Η πρώτη γυναίκα από την Αραβία που θα ταξιδέψει στο διάστημα

Έγιναν χιλιάδες αιτήσεις – δύο όμως ξεχώρισαν. Και από αυτές τις δύο, η μία ανήκε στη Nora al-Matrooshi, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα ταξιδέψει στο διάστημα. 

Έγιναν χιλιάδες αιτήσεις – δύο όμως ξεχώρισαν. Και από αυτές τις δύο, η μία ανήκε στη Nora al-Matrooshi, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα ταξιδέψει στο διάστημα

Η 28χρονη μηχανολόγος μηχανικός από τη Sharjah ονειρευόταν τα αστέρια από παιδί. Διάβαζε για τους πλανήτες, φανταζόταν τον εαυτό της σε διαστημόπλοια – δε φανταζόταν ότι ίσως οι ευχές της πραγματοποιούνταν. 

Οι πρόγονοί της εξερεύνησαν τη θάλασσα, τώρα ήρθε η σειρά της να δει τι συμβαίνει στον ουρανό. «Η λέξη "astronaut" (αστροναύτης), άλλωστε, σημαίνει "ναύτης των αστεριών" στα Ελληνικά», δήλωσε. Μαζί με τον 33χρονο Mohammad al-Mulla, λοιπόν, φέτος θα πετάξει στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτεί στο κέντρο της NASA.

Αυτήν τη στιγμή μαθαίνουν τα βασικά στο Ντουμπάι – έχουν ήδη ξεκινήσει ρωσικά και μαθήματα πτήσης. 

«Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ. Αν κανείς δεν το έκανε πριν από εσένα, τότε γίνε εσύ ο πρώτος», είπε η Nora al-Matrooshi. «Αν έχεις πάθος για αυτό που κάνεις, τότε δούλεψε αρκετά σκληρά και ψάξε ευκαιρίες».

 

πηγή φωτογραφίας: Twitter
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits