Hautes Grecians - The story so far: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον κορυφαίο θεσμό υψηλής ραπτικής της χώρας

Tο Hautes Grecians επιστρέφει και αυτή είναι η υπέροχη διαδρομή του μέχρι σήμερα. Είστε έτοιμοι;

Tο Hautes Grecians είναι το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ένας διάλογος με την ιστορία, τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη. Δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά είναι αφιέρωμα στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα. 

HG 17 – Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου το 2017 από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hautes Grecians. Κεντρικό μήνυμα της βραδιάς ήταν η ερμηνεία και η εξέλιξη του πλούσιου ελληνικού στοιχείου στα ενδύματα από την αρχαιότητα ως σήμερα, καθώς και πώς αυτό εμπνέει τους σύγχρονους σχεδιαστές.

 

Η Ελλάδα αποτελεί fashion destination και το Hautes Grecians είναι η απόδειξη. Στο catwalk συμμετείχαν οι: Angelos Bratis, Apostolos Mitropoulos, Atelier Loukia, Vassilis Emmanuel Zoulias, Vrettos Vrettakos καθώς και η Evgenia Dimopoulou, μία νέα σχεδιάστρια, η οποία δημιουργησε την πρώτη της συλλογή για το ελληνικό brand Τoi&moi.

 

 

Το πρώτο Hautes Grecians παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 καλεσμένοι από το χώρο της μόδας και της τέχνης καθώς και στελέχη μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην πασαρέλα τις δημιουργίες πέντε καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών που παρουσίασαν τις συλλογές τους αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Hautes Grecians.

HG 18 – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το δεύτερο Hautes Grecians προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 26 Σεπτεμβρίου το 2018, σε μια διοργάνωση που επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως το μεγαλύτερο fashion show Υψηλής Ραπτικής της χώρας.

Το 2ο Hautes Grecians τόλμησε μια πρωτοποριακή εκδήλωση καθώς μετέτρεψε σε catwalk το αεροδρόμιο και συγκεκριμένα ένα από τα δύο υπόστεγα συντήρησης της Τεχνικής Βάσης της AEGEAN, την ώρα που ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών λειτουργούσε απρόσκοπτα.

Ο εντυπωσιακός χώρος, η παρουσία ενός αεροπλάνου, η μοναδική εμπειρία επιβίβασης, όλα συνετέλεσαν ώστε οι καλεσμένοι να έχουν μια ξεχωριστή βραδιά.  Οι καλεσμένοι λοιπόν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα από τα δύο υπόστεγα συντήρησης της Τεχνικής Βάσης της AEGEAN και να βιώσουν μία πραγματική εμπειρία πτήσης, αφού η διαδικασία «επιβίβασης» απαιτούσε check in.

 

Στο catwalk θα συμμετείχαν οι καταξιωμένοι σχεδιαστές και πρωτοπόροι της Ελληνικής Μόδας: Atelier Loukia, Deux Hommes, Laskaris και Vassilis Emmanuel Zoulias ενώ μαζί τους βρισκόταν η Βασιλική Γραμμένου, η νέα σχεδιάστρια που επιλέχθηκε κατόπιν του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο jenny.gr. Η εμπειρία θύμιζε από την αρχή αυτή ενός πραγματικού ταξιδιού και το σκηνικό ήταν πραγματικά επιβλητικό. Το Airbus A320 βρισκόταν στη μέση του χώρου, έτοιμο να συνοδεύσει τις εντυπωσιακές collections μερικών από των πιο σημαντικών σχεδιαστών μόδας της Ελλάδας. 

Το Hautes Grecians ολοκληρώθηκε με επιτυχία και όσοι παρευρέθηκαν μίλησαν για μία υπέροχη βραδιά μόδας και λάμψης.

HG 19 - Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Ο πιο upper θεσμός της Ελληνικής Υψηλής Ραπτικής συνεχίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου το 2019. ‘Ηταν μία βραδιά γεμάτη λάμψη, δημιουργία και μόδα. Η μαγεία της ελληνικής Υψηλής Ραπτικής γέμισε το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens με φόντο τη θάλασσα και τα υπέροχα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. 

 

Οι σημαντικότεροι couturiers της ελληνικής μόδας όπως Αtelier Loukia, Deux Hommes, Vassilis Emmanuel Zoulias, αλλά και οι νέες σχεδιάστριες LAVIATE, παρουσίασαν τις συλλογές τους όσο ο ήλιος έδυε, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους και προσφέροντάς τους μία απολαυστική βραδιά γεμάτη έμπνευση και elegance.

 

Λαμπερές παρουσίες, εκπληκτικές δημιουργίες, stylish outfits, εντυπωσιακά make up looks, χαμόγελα, συζητήσεις,  - ο κόσμος της μόδας ενώθηκε ξανά και αυτό είναι που κρατάμε.

HG 22 – Το δυναμικό comeback 

Το Hautes Grecians επιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας με στόχο να δημιουργήσει υπέροχες εικόνες μόδας και ομορφιάς. Το Hautes Grecians 2022 προσκαλεί για μία ακόμη φορά μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές, παλιούς και νέους, για να μας θυμίσουν πως η τέχνη και η μόδα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που παραμένουν ζωντανές.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις 19.00, σας περιμένουμε στο φιλανθρωπικό fashion event Hautes Grecians, που θα πραγματοποιηθεί στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Η φετινή διοργάνωση φέρνει το υδάτινο στοιχείο σε πρώτο πλάνο. Το νερό ως ενέργεια, ως θεραπευτική δύναμη, ως πηγή της ζωής και του πλούτου. Το νερό της θάλασσας που μας εξαγνίζει και μας ταξιδεύει. Η μαγεία του νερού σε συνδυασμό με το μοναδικό αττικό ηλιοβασίλεμα, θα δημιουργήσουν το φετινό σκηνικό του Hautes Grecians 2022.

Στο catwalk θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι σχεδιαστές και πρωτοπόροι της Ελληνικής Μόδας: Sotiris Georgiou, Eleni Kavvada (upcoming designer), Deux Hommes,Atelier Loukia. 

Special Tribute to: Sophia Kokosalaki

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό live art performance από την conceptual artist και designer, Caroline Rovithi.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού).

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας και στηρίξτε το έργο του ΕΛΙΖΑ εδώ.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.