#SolidarityWithSanna: Γυναίκες ποστάρουν χορευτικά video τους στηρίζοντας τη Φινλανδή πρωθυπουργό

To νέο hashtag #solidaritywithsanna έχει γίνει ήδη viral

Μια νυχτερινή διασκέδαση και μια κάμερα ήταν αρκετά για να φέρουν στην επιφάνεια σχόλια μισογυνισμού προς τη Φινλανδή πρωθυπουργό, Sanna Marin, η οποία αργότερα αναγκάστηκε να απολογηθεί για το πώς πέρασε τον ελεύθερο χρόνο και το βράδυ της. Σχόλια, αντιδράσεις και χολή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου συνοδευόμενα από το βίντεο στο οποίο η Φινλανδή πρωθυπουργός διασκεδάζει και χορεύει, όπως κάθε άνθρωπος στην ηλικία της.

Η καριέρα της και η ζωής έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι η πρώτη φορά που η Marin απασχολεί τα μέσα. Μόνο που αυτήν την φορά, είναι για όλους τους λάθος λόγους. Όπως και να έχει, μέσα σε όλη αυτήν την τοξικότητα και τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο της Marin, ήταν θέμα χρόνου μέχρι ολοένα και περισσότερες γυναίκες να δείξουν την υποστήριξή τους.

Πώς; Δημοσιεύοντας βίντεο στα οποία και οι ίδιες χορεύουν, συνοδευόμενα από το #solidaritywithsanna. Πέρα από τα βίντεο όμως, εκατομμύρια είναι και τα tweets που στέκονται μαζί με την Marin και αντιδρούν έντονα στα επικριτικά σχόλια τα οποία αφορούν τον χορό της 36χρονης πρωθυπουργού. 

Tweet URL
Tweet URL

 

Tweet URL
Tweet URL

 

 

Μπορεί ο σεξισμός να ζει και να βασιλεύει ακόμα, είναι όμως ελπιδοφόρο να βλέπεις πως πλέον οι γυναίκες δεν διστάζουν λεπτό να στηρίξουν μια άλλη γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη μαζί του. Ξανά και ξανά, μέχρι να τον εξαφανίσουμε.