H Ashley Graham απομυθοποιεί τον θηλασμό: «Μου προκάλεσε πολύ στρες»

Η Αshley Graham μίλησε για τον διπλό θηλασμό των διδύμων της: «Μου προκάλεσε πολύ στρες»

Αυτήν την εικόνα δημοσίευσε το plus size μοντέλο Ashley Graham και αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για να ανοίξει κι άλλο τη συζήτηση γύρω από τον θηλασμό. Ένα θέμα που δεν συζητάται όσο θα έπρεπε, και που έχει αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες για πολλές νέες μητέρες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δίδυμα, τα οποία χρειάζεται να τα θηλάσεις ταυτόχρονα. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Ashley, η οποία απέκτησε δυο υπέροχα δίδυμα και δυσκολεύεται πολύ στην διαδικασία του θηλασμού τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γνωστό μοντέλο προσπαθεί να απομυθοποιήσει πρότυπα και καταστάσεις. Ναι, μπορεί για μερικές γυναίκες η διαδικασία του θηλασμού να είναι ευχάριστη και απολαυστική, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες. Μπορείς ακόμη να ζήσεις τη σύνδεση με το βρέφος, που σου προσφέρει αυτή η διαδικασία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ό,τι πιο εύκολο. Μπορεί όμως και να μη τη ζήσεις. Όπως μπορεί και να μη θες να θηλάσεις, ακόμη κι αν μπορείς, καθαρά για προσωπικούς σου λόγους. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People, το plus size μοντέλο εξομολογήθηκε πόσο δύσκολη και αγχώδης ήταν η πρώτη εβδομάδα ως μητέρα τριών παιδιών, έχοντας αποκτήσει πλέον δίδυμα:

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα εύκολα να θηλάσω χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτώ ξανά και ξανά. Ήξερα ότι επρόκειτο να γίνει μια "μικρή ταχυδακτυλουργία" για να το καταφέρω αυτό. Γιατί ακόμη και άλλες μητέρες μου είπαν πως δεν γίνεται να ταϊσω τα δίδυμα ταυτόχρονα. Γνώριζα επίσης καλά, πως (αν δεν τα ταίσω ταυτόχρονα) δεν θα είχα ποτέ χρόνο για τον εαυτό μου», εξηγεί. «Και έτσι ακριβώς έγινε. Έπρεπε να καταλάβω πώς να το κάνω ταυτόχρονα».

Ύστερα από έξι μήνες όμως τα κατάφερε και πλέον έχει βρει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να θηλάζει τα δυο δίδυμα παιδιά της ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες που είχε στην αρχή και ποτέ δεν παραλείπει να βρίσκει χρόνο για την σωματική και ψυχική της υγεία.