Έρευνα λέει ότι αν κάνεις αυτά τα επαγγέλματα, είναι πιθανότερο να πάρεις διαζύγιο

Μη γίνεις σαν τον Ρος από τα Φιλαράκια. Άλλαξε δουλειά

Το να πάρεις (συναινετικό) διαζύγιο το 2024, είναι πανεύκολο. Δεν χρειάζεται να σου γίνει συνήθεια και, σαν άλλος Ρος από τα Φιλαράκια, να έχεις χωρίσει τρεις φορές σε ούτε πενταετία, αλλά άνθρωποι είμαστε και συμβαίνει. Κι αν κάνεις συγκεκριμένα επαγγέλματα, έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να μη μείνεις με τον άνθρωπό σου μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος. Θα σας χωρίσει δικηγόρος.

Έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Zippia αναφέρει ότι οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουν διαζύγιο –στις ΗΠΑ, μάλιστα, που παντρεύονται και πιο νωρίς, είναι πιθανότερο να έχουν τουλάχιστον ένα διαζύγιο μέχρι τα 30 τους χρόνια.

Στη δεύτερη θέση, με 17% μεγαλύτερη πιθανότητα χωρισμού έχουμε μηχανικούς και λογιστές

Στην τέταρτη θέση είναι πάλι οι στρατιωτικοί, αλλά χαμηλότερα ιστάμενοι, ενώ στην πέμπτη θέση θα βρεις χημικούς μηχανικούς. Στην έκτη, οι μάγειρες και σεφ.

Γιατί είναι πιθανότερο να πάρουν διαζύγιο οι στρατιωτικοί;

Πέρα από το προφανές, η Zippa αναφέρει πως σημαντικό ρόλο παίζει το στρες αλλά και «η τάση των στρατιωτικών να συναναστρέφονται με πιο ευάλωτους και οικονομικά ασταθείς ανθρώπους». Στις ΗΠΑ, μάλιστα, που είναι ενεργοί σε πεδία μάχης, πολλοί δυσκολεύονται με μετατραυματικό στρες και δημιουργούν προβλήματα στις οικογένειές τους.