Οι παραστάσεις που επιστρέφουν στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής

Σιγά, σιγά αποχαιρετάμε το καλοκαίρι, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και μαζί του και 11 (+5) παραστάσεις που επιστρέφουν μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία στα αθηναϊκά θέατρα.

Τον Σεπτέμβριο πολλές από τις παραστάσεις που «ταξίδεψαν» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας στάσεις σε διάφορα θέατρα της περιφέρειας, παρουσιάζονται σε αθηναϊκές θεατρικές πιάτσες.

Ακολουθεί, λοιπόν, ένας χρήσιμος οδηγός με όλες τις παραγωγές που ολοκληρώνουν τον κύκλο των περιοδειών τους.


«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

Tο Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσίασαν φέτος, για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο, τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. H μεγάλη αυτή θεατρική παραγωγή, αφού έδωσε sold out παραστάσεις σε επιλεγμένα φεστιβάλ και θέατρα στην περιφέρεια και την Κύπρο, επιστρέφει τώρα στην Αττική προκειμένου να κλείσει τον διετή πολύ επιτυχημένο της κύκλο.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος Θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το
τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…

Διαβάστε την συνέχεια στο monopoli.gr