Ξεκινά ο πολυαναμενόμενος "Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας" με ζώνες προτεραιότητας για τους πεζούς

Η πόλη μας ομορφαίνει και αυτό, χάρη στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, που επιτέλους ξεκινά πιλοτικά, την Πέμπτη! 

Με στόχο μια πόλη πιο φιλική στον επισκέπτη, το σχέδιο πρόκειται να γοητεύσει τους λάτρεις του κέντρου. Με διαγραμμίσεις κεντρικών δρόμων της πόλης που έγιναν από τον Δήμο Αθηναίων αξιοποιώντας τη μειωμένη κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ξεκίνησαν οι πιλοτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Κατά τη διάρκεια τους, το κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτό για όλους και διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία. Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού, επίσης στο σύνολο της, με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων.

Το αποτέλεσμα είναι οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», ενώ ρυθμίζονται ορισμένοι περιορισμοί στην πρόσβαση των ΙΧ που θα ισχύουν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020. Ειδικότερα, στους παραπάνω δρόμους θα μπορούν να κυκλοφορούν μέσα μαζικής μεταφοράς, οχήματα ατόμων με αναπηρία, τροφοδοσίας, έκτακτης ανάγκης, Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας, μονίμων κατοίκων, ταξί, ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς κ.α.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020.