Ο Emmanuel Macron ενάντια στον φανατισμό: Αναρτήθηκαν σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια

Εν μέσω συζητήσεων και μιας αποτρόπαιας δολοφονίας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron “επιτίθεται” με τον δικό του τρόπο, αναρτώντας σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια.

Η αποτρόπαια δολοφονία του Καθηγητή Πατί και οι πρωτοβουλίες που προωθεί ο Πρόεδρος Macron στη Γαλλία φέρνουν με δυναμικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης, η οποία συνδέεται με τον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θέλησε με αυτή την κίνηση να ξεκαθαρίσει εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση πως η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και αποτελεί συστατικό πυλώνα του κοσμικού κράτους και της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Ο Εmmanuel Macron έκανε για πρώτη φορά λόγο για θρησκευτικό απομονωτισμό σε ομιλία του, η οποία βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία. Έτσι, ο Macron έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo, που σατιρίζουν τον Μωάμεθ, και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.