Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψει μία γυναίκα

Είσαι γυναίκα το 2021; Τότε ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος για σένα. Ταξιδεύεις μόνη; Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ όσο φαντάζεσαι. Γιατί το SafetyDetectives έκανε έρευνα, κατέληξε στη λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες για τις ταξιδιώτισσες και η Ελλάδα – ναι, η Ελλάδα με τις 14 γυναικοκτονίες σε έναν χρόνο – θεωρείται από τα κράτη με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα κατά των γυναικών.

Αναλύοντας δεδομένα από 78 χώρες, η Safety Detectives κατέληξε στις παρακάτω δύο λίστες. Όπως αναφέρει, συμπεριέλαβε μόνο εκείνες που έχουν αναρτήσει τα σχετικά δεδομένα στο διαδίκτυο. «Αυτό που μας εξέπληξε, ήταν η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στο να βρούμε αυτά τα στοιχεία – και όχι μόνο εκεί που τα δικαιώματα των γυναικών θεωρούνται κατώτερα, αλλά και σε μέρη που υποτίθεται υπάρχει ισότητα», τονίζει.

Η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες είναι η Ιαπωνία. Ακολουθούν η Πολωνία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Η χώρα μας είναι επίσης στην πρώτη δεκάδα, το ίδιο και η Αίγυπτος. Όσο για την πιο επικίνδυνη; Η Νότια Αφρική. Και στο νούμερο 2 η Σουηδία.

Δείτε αναλυτικά:

Πιο ασφαλείς χώρες για τις γυναίκες

Ιαπωνία

Πολωνία

Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Σλοβενία

Ιταλία

Ελλάδα

Αίγυπτος

Σερβία

Μαυροβούνιο

Σλοβακία

Πιο επικίνδυνες χώρες για τις γυναίκες

Νότια Αφρική

Σουηδία

Ελ Σαλβαδόρ

Τζαμάικα

Ονδούρα

Γουιάνα

ΗΠΑ

Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες

Κολομβία

Περού