4 iconic σάντουιτς που πρέπει να δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

Unsplash

Μη διαβάσετε αυτό το άρθρο, αν πεινάτε ή προσπαθείτε να προσέξετε τη διατροφή σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σωστό σάντουιτς – ξέρετε, όχι εκείνο που έχει μόνο ψωμί του τοστ, μία φέτα γαλοπούλα και μία φέτα τυρί. Αναφερόμαστε σε εκείνο που γεμίζει όχι μόνο το στομάχι, αλλά και την καρδιά μας, που έχει τη δύναμη να απαλύνει τον πόνο μας σε μια δύσκολη στιγμή. 

Χρειάζεται το ιδανικό ψωμί, υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους και, πάνω απ’ όλα, αγάπη. Παρακάτω, θα δούμε 4 iconic αμερικανικά σάντουιτς που δε γίνεται να μη δοκιμάσουμε, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας - μη συνεχίσετε την ανάγνωση αν πεινάτε ή αν έχετε σκοπό να προσέξετε τη διατροφή σας.

Club Sandwich

Είναι διάσημο, υπάρχει σε κάθε fast food, καφέ, καντίνα – ελάχιστα μέρη δεν το σερβίρουν. Το κλασικό αμερικάνικο club sandwich αποτελείται από τρεις φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με πάριζα ή γαλοπούλα, μπέικον, τομάτα και μαγιονέζα. Φυσικά, το συνοδεύουν τηγανητές πατάτες.

French Dip

Σε αντίθεση με αυτό που λέει το όνομά του, το French Dip είναι αμερικανική δημιουργία. Με φιλέτο μοσχαριού, μαγειρεμένα κρεμμύδια και τυρί Provolone, όλα τους μέσα σε μία μπαγκέτα, είναι το σάντουιτς που γαληνεύει την ψυχή μας μετά από μία δύσκολη μέρα.

Po' Boy

Με καταγωγή από τη Νέα Ορλεάνη, το Po’boy  έχει πολλές παραλλαγές – περιλαμβάνει τηγανητό κρέας ή θαλασσινά, μέσα σε χοντρό και μαλακό ψωμάκι. Τα πιο συνηθισμένα toppings είναι το φρέσκο μαρούλι, οι πίκλες, η τομάτα και η μαγιονέζα.

BLT

Πανεύκολο στην παρασκευή και απίστευτα γευστικό, το BLT έχει μπέικον, μαρούλι και τομάτα. Αυτά, ανάμεσα σε δύο φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, με ή χωρίς μαγιονέζα, είναι το πιο απλό σάντουιτς που κερδίζει τα υπόλοιπα σε γεύση.