Harry Potter Reunion: 9 αποκαλύψεις που δεν ξέραμε και μας συγκίνησαν (πολύ)

Harry Potter reunion poster

Τα μυστικά που αποκαλύφθηκαν στο reunion του Harry Potter

Θυμάμαι ακόμα εκείνα τα Χριστούγεννα και το δώρο από τη μαμά μου κάτω από το δέντρο. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος ήταν το πρώτο βιβλίο της J.K. Rowling και κανένα 13χρονο δεν φανταζόταν τότε ότι θα ήταν ορόσημο της γενιάς μας. Ακολούθησαν άλλα 6 βιβλία, 8 ταινίες που γυρίζονταν παράλληλα και 10 χρόνια μετά το τέλος, ήρθε και το reunion.

Οι μικροί μάγοι πέρασαν τα 30 (όπως κι εμείς), οι ζωές τους καθορίστηκαν από την τεράστια επιτυχία και όλοι είμαστε σίγουροι ότι ο Χάρι Πότερ θα μεγαλώσει πολλές γενιές ακόμη. Το reunion της Πρωτοχρονιάς ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Εντυπωσιακό, ντυμένο με τη μουσική του John Williams, γυρισμένο στο Χόγκουαρτς και με επιστροφές του μεγαλύτερου μέρους του cast. Επέστρεψαν όλοι οι σκηνοθέτες των ταινιών, ο παραγωγός αλλά όχι η η συγγραφέας των βιβλίων. Μετά τον χαμό που προκλήθηκε από τα απανωτά τρανσφοβικά σχόλιά της, η Rowling δεν είναι πια ευπρόσδεκτη στο ίδιο της το δημιούργημα. Και δικαίως.

Το πρώτο reunion του 2022 μας υπενθύμισε, για ακόμη μία φορά, την ενηλικίωσή μας, συγκινηθήκαμε με την αναφορά στους ηθοποιούς που έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή και μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αν δεν έχεις δει το reunion αλλά σκοπεύεις, σταμάτα να διαβάζεις. Ακολουθούν spoilers.

Παραλίγο να μην επιστρέψει η Emma Watson

Εμείς μπορεί να ανυπομονούσαμε για τις ταινίες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι πρωταγωνιστές ήταν παιδιά και τα γυρίσματα ήταν κομμάτι της ζωής τους στα χρόνια που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά τους. Η Emma Watson αντιλήφθηκε το μέγεθος της επιτυχίας μετά τις πρώτες ταινίες και διαβάζοντας το ημερολόγιο εκείνης της εποχής, καταλαβαίνει ότι ένιωθε πολύ μόνη. Έτσι ένιωθαν όλοι απλώς ήταν αρκετά μικροί για να το επεξεργαστούν και να το επικοινωνήσουν.

Ο Ron Weasley ήταν φτυστός ο Rupert Grint

Το casting για τον ρόλο του Ron ήταν μάλλον πολύ πετυχημένο γιατί όλοι παραδέχονται ότι ο Rupert είναι εξίσου αδέξιος, είχε τις ίδιες αντιδράσεις και εκτός σετ και βαριόταν να κάνει τις ασκήσεις που του ζητούσε ο σκηνοθέτης του. 

Ο Alan Rickman ήταν ο μόνος που ήξερε το τέλος

Ξέρουμε όλοι ότι ο Snape ήταν τελικά ο καλός της υπόθεσης, αλλά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο βιβλίο για να το ανακαλύψουμε. Ο Rickman ωστόσο είχε ζητήσει από τη Rowling να του πει τα πάντα, ώστε να το μεταφέρει και στην ερμηνεία του. Ακόμα και όταν οι σκηνοθέτες του έλεγαν να μην κάνει κάτι, εκείνος τους απαντούσε «Δεν ξέρεις τι γίνεται στο τέλος. Εγώ ξέρω». Χαρτομάντιλα κανείς;

Ο Richard Harris νόμιζε ότι ο Φοίνικας ήταν αληθινό πουλί

Ο Φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του και αυτή τη σκηνή είδαμε στην πρώτη ταινία. Επρόκειτο φυσικά για τεχνολογία της εποχής, αλλά ο πρώτος Dumbledore νόμιζε ότι ήταν απλά εκπαιδευμένο. Κανείς δεν του είπε την αλήθεια και αυτό τον κάνει ακόμα πιο γλυκό από ό,τι πιστεύαμε.

Ο έρωτας της Emma Watson για τον Tom Felton

Τους τελευταίους μήνες ακούγεται ότι η Watson έχει σχέση με τον Felton και το θέμα αναφέρθηκε πλαγίως στο reunion. Η τότε 13χρονη Emma είχε ερωτευτεί τον Felton αλλά εκείνος την έβλεπε σαν τη μικρή του αδερφή. Σήμερα δηλώνουν ότι είχαν αδυναμία ο ένας τον άλλο, ότι ο έρωτας ήταν πάντα πλατωνικός και ότι αυτό μπορούν να πουν μόνο. Φράση που ακούγεται αρκετά υπαινικτική.

Οι πρόωροι θάνατοι των αγαπημένων χαρακτήρων

Ο Alan Rickman (Severus Snape) ήταν ίσως ο πιο σοκαριστικός θάνατος, μέχρι που ήρθε το 2021 και είπαμε αντίο στη Helen McCrory (Narcissa Malfoy) σε ηλικία μόλις 52 ετών. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Richard Harris (Albus Dumbledore), τον Richard Griffiths (Vernon Dursley) και τον John Hurt (Ollivander). Το reunion απέτισε φόρο τιμής στους αγαπημένους ηθοποιούς κι εμείς κλάψαμε λίγο ακόμη.

Οι γονείς του Daniel Radcliffe δεν ήθελαν να πάρει τον ρόλο

Οι παραγωγοί δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ιδανικό Harry Potter, μέχρι που είδαν τον μικρό Radcliffe στο David Copperfield του BBC. Επειδή όμως τα γυρίσματα θα γίνονταν στο Los Angeles, οι γονείς του δεν ήθελαν να διαταραχτεί τόσο πολύ η ζωή του. Τελικά πείστηκαν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Ralph Fiennes έγινε Βόλντεμορτ γιατί το ήθελαν τα ανίψια του

Ο ηθοποιός δεν ήταν εξοικειωμένος με τα βιβλία και τις ταινίες, αλλά όταν είπε στην αδερφή του για τον ρόλο, εκείνη ενθουσιάστηκε και του είπε ότι δεν γίνεται να μην παίξει τον Βόλντεμορτ. Και την ευχαριστούμε για αυτό.

Η Helena Bonham Carter έκλεψε πολλά props

Όχι ότι μας εκπλήσσει, αλλά η Helena είναι στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε στους ρόλους της. Ξεκαρδιστική, εκκεντρική και παρορμητική. Αποκάλυψε στον Daniel Radcliffe ότι έκλεψε πολλά πράγματα από το σετ μετά το τέλος και εκείνος της αποκάλυψε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της και ευχήθηκε να είχε γεννηθεί 10 χρόνια νωρίτερα.