REAL LIFE WHO

J.K. Rowling: Ο Χάρι Πότερ, η κλινική κατάθλιψη και το μυστικό του ονόματός της


The Jennettes

31 Ιουλίου 2021

J.K. Rowling: Ο Χάρι Πότερ, η κλινική κατάθλιψη και το μυστικό του ονόματός της

H J.K. Rowling είναι η πιο διάσημη σύγχρονη συγγραφέας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ιστορίες της σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο, μας έδωσαν μαγεία. 

Η ίδια γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 31 Ιουλίου 1965, δυόμιση ώρες δυτικά του Λονδίνου, στο Yate. Το success story της περιλαμβάνει ένα φτωχό κορίτσι που ακολούθησε το ταλέντο της και επέμεινε τόσο που έκανε τα όνειρα της πραγματικότητα. 

Το 2000, η Rowling ίδρυσε το Volant Charitable Trust, το οποίο χρησιμοποιεί ετήσιο προϋπολογισμό του ύψους 5,1 εκατομμυρίων £ για την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Το ταμείο παρέχει επίσης χρήματα σε οργανισμούς που βοηθούν παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες και έρευνες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το 2019 ωστόσο, αποτέλεσε αμφιλεγόμενη φιγούρα λόγω κάποιων δηλώσεων της για την transgender κοινότητα. 

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το λογοτεχνικό φαινόμενο J.K. Rowling. Ο μικρός της μάγος τρύπωσε στις καρδιές μικρών και μεγάλων και μας ταξίδεψε σε νέους κόσμους. Αν κι εσείς περιμένετε ακόμα το γράμμα σας από το Hogwarts, οι παρακάτω πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για τη συγγραφέα σίγουρα θα σας εκπλήξουν. 

1.    Το χειρόγραφο της J.K. Rowling για τον Χάρι Πότερ απορρίφθηκε 12 φορές.

2.    Η Rowling υπέφερε από κλινική κατάθλιψη που την οδήγησε στην δημιουργία των Παραφρόνων, των φανταστικών πλασμάτων που ρουφούν την ψυχή των ηρώων.

3.    Η ίδια έχει εμμονή με τα Charm Bracelets γιατί κρατούν αναμνήσεις από διάφορες στιγμές της ζωής κάποιου. 

4.    Ο εκδοτικός οίκος της επέβαλε να υπογράψει τον Χάρι Πότερ με ένα ουδέτερο ως προς το φύλο όνομα για να μην χάσει το αγορίστικο αναγνωστικό κοινό. Εκείνη λοιπόν κράτησε το αρχικό του ονόματος της «J» και το αρχικό του ονόματος της γιαγιάς της «Κ».

5.    J.K. Rowling δεν ήταν ποτέ καλή μαθήτρια στο σχολείο.

6.    Ήταν η πρώτη γυναίκα μυθιστοριογράφος που έγινε δισεκατομμυριούχος.

7.    Το πιο πολύτιμο αντικείμενο στην κατοχή της Rowling είναι μία σειρά μυθιστορημάτων της Jane Austen στην πρώτη τους έκδοση που η ίδια αγαπά πολύ. 

Δείτε ακόμη: Που ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές;

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr