Eλληνικό #MeToo: Ξεκινά η πρώτη δίκη, με τον προπονητή ιστιοπλοΐας που βίαζε 9χρονη αθλήτριά του - Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

«Μου πήρε δέκα χρόνια για να καταλάβω ότι ένα παιδί δεν μπορεί να φταίει, ακριβώς επειδή είναι παιδί. Έχω πλέον μεγαλώσει. Δεν φοβάμαι», λέει σήμερα η αθλήτρια

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στο Πρωτοδικείο Αθηνών - Κακουργιοδικείο, ξεκινά η πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo. Πρόκειται για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που, αντλώντας δύναμη από τη Σοφία Μπεκατώρου, μίλησε για όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της ως παιδί.

Η καταγγέλλουσα που σήμερα είναι 21 ετών, εξήγησε στον ANT1: 

«Πριν ένα χρόνο βρήκα το κουράγιο να καταγγείλω το συστηματικό βιασμό μου, τη σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση στα οποία υποβλήθηκα από την ηλικία των 9 χρόνων από έναν άνθρωπο που εμπιστευόμουν. Μου πήρε δέκα χρόνια για να καταλάβω ότι ένα παιδί δεν μπορεί να φταίει, ακριβώς επειδή είναι παιδί. Έχω πλέον μεγαλώσει. Δεν φοβάμαι.»

Όπως αποκάλυψε, ο κατηγορούμενος ήταν φίλος του πατέρα της και τη γνώριζε από παιδί. Κι εκείνη, δεν τολμούσε να πει πουθενά τι συνέβαινε. Στα 14 της αποφάσισε να το συζητήσει με τους γονείς της που, για λόγους κοινωνικού στιγματισμού, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν τη δικαστική οδό. Χρόνια μετά, η Χρυσή Ολυμπιονίκης ήταν εκείνη που την ενέπνευσε να κυνηγήσει τον κακοποιητή της.

«Ελπίζω η απόφασή μου να δώσει το ίδιο θάρρος που μου έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου με την δική της καταγγελία. Πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή, να τιμωρηθούν οι κακοποιητές και να πάψει να υπάρχει το οποιοδήποτε στίγμα για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» 

Η Σοφία Μπεκατώρου θα είναι μάρτυρας στη δίκη της.