O Kevin Spacey απαλλάχθηκε από την κατηγορία για σεξουαλική επίθεση στον Anthony Rapp

@bloomberg

H λίστα από άντρες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Kevin Spacey ήταν μεγάλη. Ο ηθοποιός όμως, αθωώθηκε από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Καλά πάει αυτό

Ήταν το 2017 όταν οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον Kevin Spacey, είχαν δει το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να απολυθεί από το House of Cards. Ύστερα επικράτησε σιωπή, με τον Spacey να αποτραβιέται από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να δεχτεί καμία συνέπεια.

Όταν και πάλι εμφανίστηκε στο προσκήνιο, έγιναν γνωστές 4 ακόμη κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από την Υπηρεσία Δίωξης του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι κατηγορίες προέκυψαν έπειτα από έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και αφορούν σε 3 άντρες. Τα περιστατικά αφορούν δύο περιπτώσεις στο Λονδίνο το 2005, άλλες δύο το 2008 και μία ακόμη στη δυτική Αγγλία, το 2013. Τα θύματά του είναι σήμερα 30+ και 40+ αντίστοιχα.



Η πρώτη και κυριότερη καταγγελία για παρενόχληση, αφορούσε ένα συμβάν, τον Ιούλιο του 2016, για έναν 18χρονο άντρα, τον Anthony Rapp. Η κατηγορία αποσύρθηκε, επειδή ο μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει. Ακολούθησαν και άλλες, αλλά τουλάχιστον δύο φερόμενα ως θύματά του, πέθαναν. Από τότε, ο Kevin Spacey έχει κατηγορηθεί από 16 άντρες για παρενόχληση, παιδοφιλία, σωματικά αγγίγματα και κακοποίηση. Οι μόνες συνέπειες που είχε αντιμετωπίσει είναι η απόλυσή του από τα δύο projects που έκανε εκείνη τη χρονική περίοδο.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Kevin Spacey απαλλάχθηκε και αθωώθηκε από την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης στον Anthony Rapp, αφού οι ένορκοι στη δίκη έκριναν ότι ο κατήγορός του δεν απέδειξε τον ισχυρισμό του. Η ετυμηγορία ήρθε μετά από δίκη τριών εβδομάδων στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.



Ο Rapp έχει υποστηρίξει πως ο γνωστός ηθοποιός τον κάλεσε σε πάρτι σε διαμέρισμα στο Μανχάταν και μετά τον πήγε σε κρεβατοκάμαρα, αφού έφυγαν οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Σύμφωνα με τον Rapp, ο Spacey – ο οποίος ήταν μεθυσμένος- τον σήκωσε στα χέρια, τον έβαλε στο κρεβάτι και ανέβηκε πάνω του. Ο τότε 14χρονος γρήγορα απομακρύνθηκε και έφυγε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Spacey αναφέρθηκε στον πατέρα του, λέγοντας ότι ήταν «ένας λευκός ρατσιστής και νεοναζί». Όπως είπε αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος μέχρι τα 58 του χρόνια.