O Jeff Bezos λέει πως θα δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες

@jeffbezos

Όσα δεσμεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος της Amazon μαζί με την σύντροφό του Loren Sánchez

Στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η περιουσία του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος δεσμεύτηκε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της σε φιλανθρωπίες και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε μία αποκλειστική συνέντευξη με το CNN, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και σε οργανισμούς που βοηθούν τους πιο αδύναμους πολίτες.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν αποκάλυψε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες θα ενισχύσει οικονομικά. Ούτε και έχει υπογράψει τη συμμετοχή του στο «Giving Pledge» - μια υπόσχεση που έχουν δώσει μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για την παραχώρηση της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς - ωστόσο, στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τη σύντροφό του, δημοσιογράφο και φιλάνθρωπο, Loren Sánchez, μίλησε για τη δωρεά ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη διάσημη τραγουδίστρια της country μουσικής, Dolly Parton, μέσα από το «Βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας» («Bezos Courage & Civility Award»).

«Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρούμε τον τρόπο που θα το επιτύχουμε» δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν είναι εύκολο. Η δημιουργία της Amazon δεν ήταν εύκολη». Απαιτήθηκε πολλή σκληρή δουλειά, μια ομάδα έξυπνων και σκληρά εργαζόμενων συνεργατών και διαπιστώνω πως η φιλανθρωπία απαιτεί την ίδια αντιμετώπιση, δήλωσε ο Bezos, ο οποίος τόνισε πως χρειάζεται σκέψη ώστε τα χρήματα που δοθούν να έχουν αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Bezos έχει ήδη δεσμευτεί να δώσει 10 δισ. δολάρια σε διάστημα 10 ετών στο Bezos Earth Fund, στο οποίο είναι συνδιαχειρίστρια η Sánchez.

TAGS