Tessa Gourin: H κόρη του Jack Nicholson σε μια σπάνια συνέντευξη για τη ζωή, την καριέρα της και τον πατέρα που δεν την ήθελε

Instagram @tessadotgourin

Η ηθοποιός μιλά για την ανύπαρκτη σχέση με τον πατέρα της, τα παιδικά της χρόνια και τα σχέδια για το μέλλον

Η Tessa Gourin είναι ηθοποιός, πατά γερά στα πόδια της, εργάζεται σκληρά και εύχεται να ήταν ένα nepo baby σαν όλα τα άλλα. Όντως.

Ο μπαμπάς της είναι ο Jack Nicholson – εκείνη το ξέρει, εκείνος το ξέρει, όλος ο κόσμος το ξέρει, όμως δεν την έχει αναγνωρίσει επίσημα. Δεν είναι μέρος της ζωής της από την παιδική της ηλικία, ενώ έχουν να μιλήσουν χρόνια.

«Από πολύ νωρίς, η μητέρα μου μου έλεγε να μη διατυμπανίζω πως έχω διάσημο πατέρα», δήλωσε στην Daily Beast. «Ήξερα πως ήταν ισχυρός και πλούσιος σαν τον Daddy Warbucks, οπότε κατά κάποιον τρόπο εξίσωνα τη ζωή μου με της Annie, του ορφανού».

Όταν είχε γίνει χαμός στο ίντερνετ με τα nepo babies και όλοι απολαμβάναμε να κοροϊδεύουμε τα παιδιά των μεγάλων celebrities (για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας ίσως;), τα οποία βρήκαν έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα και δεν αναγνωρίζουν το πόσο προνομιούχα είναι, η Tessa έγραψε στη Newsweek ένα άρθρο με τίτλο «Είμαι η κόρη του Jack Nicholson – Μακάρι να μπορούσαν να με αποκαλέσουν nepo baby».

«Έχοντας μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα μου, καθόμουν στο πλάι κι έβλεπα με αγανάκτηση τα παιδιά άλλων διασήμων να παίρνουν ρόλους ή και συνεργάζονται με τεράστια πρακτορεία. Τώρα, αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση βλέποντας τα nepo babies, όπως ονομάζονται, να παραπονιούνται για αυτό αντί να πάρουν την ευκαιρία να το αποδεχτούν και να το στηρίξουν», τόνισε.

Αναφέρθηκε και στη Lily-Rose Depp που, πίσω στον Νοέμβρη, δήλωνε στο Elle πως «ο κόσμος θα είναι προκατειλημμένος για σένα ή για το πώς τα κατάφερες, και μπορώ να πω με σιγουριά πως τίποτα δε θα σε φτάσει στο σημείο που βρίσκεσαι, πέρα από το ότι είσαι σωστός για τον ρόλο». 

«Ως ηθοποιός, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον για εμένα. Είναι κινητήριος δύναμη το να πρέπει να αποδεικνύω διαρκώς τι μπορώ να κάνω. Αυτή η ενοχή που αισθάνεσαι επειδή έχεις ένα προνόμιο είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις μέσα σου, και να το βγάλεις στη δουλειά σου», σημείωσε η Gourin.

Η ίδια, έχει μερικά παράπονα για τη ζωή της. Μεγάλωσε στο Upper East Site του Manhattan με τη μητέρα και τον αδελφό της. Μετακόμιζαν κάθε φορά που ανέβαιναν τα ενοίκια, αλλά ο Nicholson είχε αναλάβει τα έξοδα για τη μόρφωσή της, οπότε πήγε σε πολλά ακριβά ιδιωτικά σχολεία – «επειδή δεν ήταν εύκολα τα πράγματα στο σπίτι, δεν εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο την εκπαίδευσή μου. Ήμουν ό,τι να ‘ναι, προσπαθώντας να καταλάβω τη ζωή μου. Επαναστατούσα. Αλλά φυσικά δε θα πω πως ήμουν καημένη και φτωχή. Ήμουν μία χαρά. Η μαμά μου με κακόμαθε».

Της άρεσε να συμμετέχει στα θεατρικά του σχολείου, όμως τη φόβιζε το ότι ο πατέρας της είναι αυτός που είναι. Δεν ήθελε να τη βάλουν σε καμία μαύρη λίστα ή να μπει στην περιοχή του, οπότε άφησε την υποκριτική για μερικά χρόνια, μέχρι που έκανε δυναμικό comeback λίγο μετά τα 20.

«Φοβόμουν πως θα νόμιζαν ότι είμαι ξιπασμένη ή ότι θα πετύχω εξαιτίας του», είπε στη Daily Beast. «Αλλά αυτός ο άνθρωπος δε με θέλει στη ζωή του, οπότε πώς θα μπορούσα να τον εκμεταλλευτώ;»

«Η μαμά μου ήθελε να έχουμε σχέσεις, αλλά εκείνος δήλωσε πως δεν ενδιαφερόταν. Όταν είσαι παιδί, δεν επιλέγεις πού θα πας, οπότε όταν η μαμά σου σε πηγαίνει σε κάποιον που, στην ουσία, είναι ο πατέρας σου και συμφωνεί να περάσει μαζί σου από μία ώρα ως δύο μέρες, εκεί θα πας. Δεν ξέρω καλά αυτόν τον άνθρωπο, ας μείνουμε εκεί».

Στο άρθρο της, το εξήγησε πιο ωμά:

«Έχεις πάει ποτέ σε ραντεβού που νιώθεις ότι ο άλλος δε θέλει και πολύ; Ε, κάπως έτσι πήγαινε κάθε μου συνάντηση με τον Jack Nicholson»

Η Tessa Gourin είναι πολύ έτοιμη να αφοσιωθεί στην εξέλιξή της, με ή χωρίς εκείνον. Έχει αναλάβει το σενάριο μίας ταινίας μικρού μήκους που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει κιόλας. «Διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και δείχνει όλα εκείνα που πάντα ήθελα να πω στον πατέρα μου», εξήγησε.

Δε θέλει να μείνει εκεί, ωστόσο. Θέλει να συνεργαστεί με τον Aronofsky και τον Mike White – και είναι σίγουρο πως θα το κάνει.