CELEBRITIES

Nepo babies: Η συζήτηση γύρω από το προνόμιο των star της νέας γενιάς, μεγαλώνει


JTeam

24 Νοεμβρίου 2022

Nepo babies: Η συζήτηση γύρω από το προνόμιο των star της νέας γενιάς, μεγαλώνει
Instagram/gigihadid
Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς το φαινόμενο των "nepo babies" παίρνει τεράστιες διαστάσεις και η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά

Είναι γνωστό πως το Hollywood είναι γεμάτο με “nepo babies”! Αν δεν ξέρεις τι είναι τα “nepo babies” (τα μωρά του νεποτισμού, ας πούμε), σε ενημερώνουμε ότι ο όρος αναφέρεται στα παιδιά των celebrities, τα οποία θέλουν να κάνουν ή κάνουν ήδη καρίερα στη show business. Όπως κατάλαβες λοιπόν, το Hollywood είναι γεμάτο με “nepo babies”!

Η Maya Hawke και η Lily Rose Depp είναι δυο τέτοια παιδιά. Φυσικά αυτό δε θεωρείται κάτι καινούργιο στον συγκεκριμένο χώρο, αν αναλογιστεί κανείς τη Judy Garland και τη Liza Minelli. Το Hollywood πάντα λάτρευε τις δυναστείες! Απλά φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά εκμεταλλεύονται τη φήμη των γονιών τους, για να πετύχουν αυτό που θέλουν και ο υπόλοιπος κόσμος κάπως το βαρέθηκε!


Το μοντέλο/μουσικός Lourdes Leon -η μεγαλύτερη κόρη της Madonna- έδωσε μια συνέντευξη στο The Cut, στην οποία εξήγησε το δικό της nepo baby status. «Θέλω να πιστεύω ότι αξίζω πράγματα και όχι ότι αυτά μου δίνονται χωρίς λόγο» είπε. «Και ναι, υπάρχει ένα αδιαπραγμάτευτο προνόμιο, το οποίο θα ήμουν χαζή να μη το αναγνωρίσω... Τα nepo babies είναι συνήθως αρκετά απαίσια και η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με μεγάλωσαν να είμαι πιο έξυπνη από αυτό».

Jenny.Gr
Instagram/ lourdesleon


Τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους συνεντεύξεις τις διακατέχει μια άρνηση της πραγματικότητας και των προνομίων από τα nepo babies, πράγμα που οδηγεί μόνο σε μεγαλύτερες διαφωνίες και κατακερμάτιση της δημόσιας εικόνας του προνομιούχου.

Jenny.Gr
Instagram/lilyrose_depp

Κάτι παρόμοιο έγινε πριν λίγο καιρό με την συνέντευξη της Lily Rose Depp -κόρη του Johnny Depp και της Vanessa Paradis και την αλησμόνητη ατάκα: «Μπορώ με σιγουριά να σας πω, ότι τίποτα δε θα σου φέρει τον ρόλο, εκτός αν είσαι ο σωστός για τον ρόλο». Οκ, αυτό δε λέει και πολλά από μόνο του, αλλά η αλήθεια είναι πως τα παιδιά των celebrities και των stars έχουν την ευθύνη της αναγνώρισης των πολλών προνομίων τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους «κοινους θνητούς». Είναι ένα θέμα προς συζήτηση, που μπορεί να βγάλει πολύ όμορφους καρπούς και να αναδείξει αρκετές παθογένιες της show business και όχι μόνο.

Nepo-babies που ανοίχτηκαν πρόσφατα για το θέμα:

Η Zoë Kravitz, κόρη του Lenny Kravitz και της Lisa Bonet

Η ηθοποιός είναι πάρα πολύ απασχολημένη έστω και για να νοιαστεί και να σκεφτεί τον νεοποτισμό. «Είναι εντελώς φυσιολογικό για εμένα να είμαι στην οικογενειακή επιχείρηση» είπε στο GQ.

Jenny.Gr
Instagram/zoeisabellakravitz

Η Maude Apatow, κόρη του Judd Apatow και της Leslie Mann

«Προσπαθώ να μη το αφήνω να με καταβάλει, διότι προφανώς και καταλαβαίνω σε πόσο τυχερή θέση βρίσκομαι» είπε στο Net-a-Porter. «Πολλοί άνθωποι, στη δική μου θέση, απέδειξαν την αξία τους μέσα στα χρόνια, οπότε αυτό πρέπει να κάνω και εγώ με σκληρή δουλειά».

Jenny.Gr
Instagram/maudeapatow

Η Gigi Hadid, κόρη της Yolanda και του Mohammed Hadid

«Γνωρίζω ότι προέρχομαι από προνομιούχα οικογένεια, οπότε όταν ξεκίνησα προφανώς υπήρχε αυτό το μεγάλο αίσθημα ενοχής» είπε στη Vogue Australia. «Πάντα είχα και θα έχω υψηλές αξίες στη δουλειά μου, διότι οι γονείς μου ξεκίνησαν από το μηδέν και δουλεύω σκληρά ώστε να τους τιμήσω».

Jenny.Gr
Instagram/gigihadid


Εξαιρετική τροφή για σκέψη και πεδίο συζητήσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.