Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή είπε ατάκα του Snoop Dogg στην τηλεόραση (αλλά μάλλον της άξιζε)

Facebook

H Barbie Bassett έκανε ρατσιστικό σχόλιο δεύτερη φορά - δε γινόταν να περάσει έτσι

Η Barbie Bassett είναι δημοσιογράφος και μετεωρολόγος από το Mississippi. Μέχρι πρόσφατα, ήταν εκφωνήτρια ειδήσεων στο κανάλι WLBT – απολύθηκε μέσα σε μία στιγμή, επειδή χρησιμοποίησε ατάκα του Snoop Dogg. Δεν είναι τόσο απλό κι ανώδυνο, βέβαια.

Μιλώντας για την εταιρεία με κρασιά που διατηρεί ο ράπερ, η Bassett, από το πουθενά, είπε “Fo’ shizzle my nizzle” – είναι αργκό, σημαίνει «βεβαίως, φίλε» και δεν ταιριάζει καθόλου σε δελτίο ειδήσεων. Κι αυτό γιατί η κατάληξη –izzle έχει φυλετικό χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει σχολιάσει την αποχώρησή της. Ο Γενικός Διευθυντής του καναλιού, μάλιστα, τόνισε πως «αδυνατεί να σχολιάσει ζητήματα προσωπικού».

Η Bassett, εντωμεταξύ, πίσω στον Οκτώβριο, έκανε ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο για τη γιαγιά μίας μαύρης ρεπόρτερ, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω και είπε πως έγινε άθελά της. Συγκεκριμένα, την αποκάλεσα Grand Mammy – και πάλι, αργκό που χρησιμοποιείται στις μαύρες κοινότητες. Ήταν δεύτερη φορά, λοιπόν, σίγουρα της είχαν γίνει παρατηρήσεις νωρίτερα, οπότε η αποχώρησή της δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν.