Τώρα, τα φαγητά που σε αηδιάζουν είναι τα νέα τεστ προσωπικότητας. Ώρα να μάθεις γιατί

Μάθε το δικό σου «επίπεδο αηδίας»

Τέλος το Myers-Briggs, αντίο στο Εννεάγραμμα. Τώρα έχουμε ένα νέο τεστ προσωπικότητας, κάπως ανορθόδοξο που, όμως, λειτουργεί. 

Η Christina Hartmann και ο Michael Siegrist από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, δημιούργησαν το Food Disgust Test όταν, έπειτα από έρευνα, ανακάλυψαν πως η αηδία που αισθανόμαστε για μερικά φαγητά, μπορεί να ταξινομηθεί σε 8 κατηγορίες. Και οι άνθρωποι που το δοκίμασαν, το έκαναν viral – κυρίως επειδή είναι πιο διασκεδαστικό από το Myers-Briggs.
 Ουσιαστικά απαντάμε σε 32 ερωτήσεις και, στο τέλος, μαθαίνουμε τι αντέχουμε και τι δεν αντέχουμε σε σχέση με τη διατροφή.

Οι 8 κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Ξεκινάμε με το ζωικό κρέας – από κοινά μέρη, όπως μπούτι και στήθος, μέχρι λίγο πιο αηδιαστικά, όπως τα εντόσθια και το δέρμα.
  • Συνεχίζουμε με την υγιεινή – τι θα κάναμε, δηλαδή, αν το φαγητό ήταν σερβιρισμένο σε βρώμικο πιάτο;
  • Ακολουθεί η επαφή του φαγητού με ανθρώπους – πώς νιώθουμε αν το έχει αγγίξει άλλος; Θα το μοιραζόμασταν;
  • Πέμπτη κατηγορία, είναι αυτή της μούχλας. Μας αηδιάζει και μόνο η ιδέα να φάμε κάτι μουχλιασμένο, αν γνωρίζουμε ότι δεν ρισκάρουμε την υγεία μας;
  • Στη συνέχεια, έχουμε τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά – ξέρεις, αυτά που είναι λίγο πιο καφέ από όσο θα θέλαμε.
  • Έβδομη έρχεται η μυρωδιά ψαριού.
  • Τέλος, τα έντομα. Θα τρώγαμε σαλάτα, αν είχαμε βρει μυρμήγκι ή, ακόμη χειρότερα, σαλιγκάρι μέσα;

Δες το δικό σου επίπεδο αηδίας, κάνοντας το τεστ εδώ. Καλή τύχη.