Το Eurobasket Γυναικών 2025 θα γίνει στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Eurobasket Γυναικών του 2025 (όμιλο και την τελική φάση). Επιστροφή μεγάλης διοργάνωσης σε επίπεδο Εθνικών ομάδων στη χώρα μας μετά από το 2008

Μια σπουδαία διοργάνωση θα φιλοξενήσει η χώρα μας. Το Eurobasket Γυναικών για το 2025 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Τα παιχνίδια των τεσσάρων ομίλων θα γίνουν σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, ενώ η τελική φάση μόνο στη χώρα μας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα παίρνει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση για τον γυναικείο αθλητισμό.

Έγιναν συντονισμένες προσπάθειες της ΕΟΚ με τη FIBA για να πάρει η Ελλάδα το συγκεκριμένο τουρνουά και τα κατάφερε. Τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα ήταν το 2020, το BCL από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Σε επιπεδο εθνικων ομαδων, πρέπει να πάμε πίσω στο Προολυμπιακό του 2008. Τότε η Εθνική Ανδρών παρέα με την Κροατία και τη Γερμανία πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Σημαντική στιγμή και για τις διεθνείς παίκτριες που θα παίξουν μπροστά στο ελληνικό κοινό σε μια ξεχωριστή συνθήκη. Η Εθνική Γυναικών έχει πετύχει την καλύτερη πορεία της στο Eurobasket του 2017, όταν έφτασε στα ημιτελικά, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μετάλλιο, τελειώνοντας στην τέταρτη θέση μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά. Το 2025 θα είναι η 11η παρουσία της Εθνικής Γυναικών σε τελική φάση του Eurobasket.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen