UPDATE WHAT'S NEW

Η Σχολή Σκύλων – Οδηγών για Τυφλούς «Λάρα» με το πρώτο κοινωνικό τηλεοπτικό σποτ


19 Ιουλίου 2021

Η Σχολή Σκύλων – Οδηγών για Τυφλούς «Λάρα» με το πρώτο κοινωνικό τηλεοπτικό σποτ
Από τις 15 Ιουλίου 2021 τα σπότ της Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών Λάρα μεταδίδονται πανελλαδικά από όλα τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η «Σχολή Σκύλων-Οδηγών Λάρα», αποτελεί μια μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την επωνυμία “Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών Τυφλών για Άτομα με Τύφλωση και Μειωμένη Όραση”. Η σχολή αποτελεί δόκιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων Οδηγών.

Από τις 15 Ιουλίου 2021 τα σπότ της Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών Λάρα μεταδίδονται πανελλαδικά από όλα τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η καμπάνια αποτελεί χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο τηλεοπτικό σποτ θα δείτε να πρωταγωνιστούν την Παρασκευή, τυφλή χειρίστρια, και τον Mayo, σκύλο-οδηγό της.

Η Σχολή εκπαιδεύει ομάδες χειριστών και σκύλων οδηγών τυφλών ακολουθώντας απαρέγκλιτα τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης, προς όφελος των χειριστών, των σκύλων και της ασφάλειάς τους, προσφέροντάς τους με αυτό το τρόπο την ευχέρεια να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια σε οιαδήποτε περιοχή επιθυμούν.

Οι σκύλοι–οδηγοί τυφλών είναι άριστα εκπαιδευμένοι προκειμένου να καθοδηγούν άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, παντού και με ασφάλεια. Οι σκύλοι-οδηγοί επιλέγονται από προγράμματα επιλεκτικής εκτροφής. Κοινωνικοποιούνται κι εκπαιδεύονται με θετικό τρόπο για περίπου ενάμιση έτος. Έπειτα, συνεκπαιδεύονται με έναν χειριστή που έχει αξιολογηθεί από τη Σχολή "Λάρα" κι έχει κριθεί κατάλληλος για να συνεργαστεί με έναν σκύλο-οδηγό.

Οι σκύλοι-οδηγοί εργάζονται για περίπου 10 έτη κι έπειτα "συνταξιοδοτούνται" και περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους ως κατοικίδια. Η πρόσβασή τους επιτρέπεται παντού και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς. Το κύριο γνώρισμα των σκύλων-οδηγών είναι το ειδικό σαμάρι με τα διακριτικά της Σχολής που φορούν στη πλάτη τους.