"Μόλις χώρισα"

"Tώρα κλαις γιατί κλαις..."λέει ένα τραγούδι και έχει απόλυτο δίκιο. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να το πείτε στη φίλη σας που μόλις χώρισε. Το θέμα είναι πως θέλει λεπτούς χειρισμούς. Μπορεί ο προσφάτως "πρώην" σύντροφος να μην πληρούσε τα standarts που θέλατε για την φίλη σας και τώρα που χώρισε σας βγαίνει αυθόρμητα ένα "Επιτέλους" αλλά συγκρατηθείτε λίγο ακόμα. Τα συναισθήματα της είναι μπερδεμένα. Χαρά, λύπη, θυμός, φόβος, αβεβαιότητα, αισιοδοξία, ανακούφιση αλλά και ανασφάλεια διαδέχονται το ένα το άλλο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να να είστε περισσότερο βοηθητικές και όχι σχολιαστές ή αναλυτές. Αναζήτα ένα άτομο που θα την αποδεχτεί και θα την βοηθήσει να ξαναβρεί τη ψυχική της ισορροπία. Δώστε χρόνο και μείνετε δίπλα της.

Μερικές ακόμα γενικές συμβουλές:

Ειλικρινή κατανόηση: Μην βιαστείτε να δώσετε συμβουλές για το πώς είναι καλύτερα χωρίς εκείνον και πως τώρα θα κάνει μια νέα αρχή. Πρώτα από όλα, ακούστε την με ειλικρινή κατανόηση και αποδοχή. Είναι σημαντικό να ακούσετε τα συναισθήματα της, την δική της άποψη για το γεγονός αυτό. Αυτό που χρειάζεται εκείνη την στιγμή είναι να έχει κάποιον κοντά της χωρίς να κρίνει ούτε τα δικά της αισθήματα αλλά ούτε και του συντρόφου της.

Παρακινήστε την: Είναι λογικό να θέλει να μείνει στο σπίτι να συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Όμως, προσπαθήστε να μην κρατήσει πολύ η περίοδος της θλίψης και της μοναχικής ζωής. Παρακινήστε την να κάνετε πράγματα που της αρέσουν. Ακόμα, μπορείτε να κλείσετε να πάτε για ένα spa ή ένα ταξίδι να αλλάξει παραστάσεις και να φτιάξει η διάθεση της.

Κίνητρα για ζωή: Αφού έχουν γίνει τα παραπάνω βήματα, είναι η ώρα να την παροτρύνετε να προχωρήσει. Χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς η κίνηση αυτή. Καθώς, αν όλη της η ζωή ήταν συνδεδεμένη μαζί του ή αν ελπίζει πως κάποια στιγμή θα γυρίσει μπορεί οποιαδήποτε πίεση να την τρομάξει και να αρνηθεί να προχωρήσει. Το σημαντικό είναι να την βοηθήσετε να αντιληφθεί τι την περιμένει παρακάτω, την εμπειρία, την αισιοδοξία για το μέλλον, τη δυνατότητα της προσωπικής ανάπτυξης και την προσμονή για τις νέες εμπειρίες που είναι μπροστά!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.