Πώς να μιλήσετε στο σύντροφο σας για την πολυγαμία

«Γιατί η πριγκίπισσα πρέπει να διαλέξει έναν από τους δυο μνηστήρες; Γιατί δεν επιλέγει και τους δυο;» Αυτό αναρωτήθηκε συγγραφέας και ακτιβιστής Benjamin Franklin και δεν είναι ο μόνος. Τι γίνεται λοιπόν αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είστε δηλαδή πολυγαμικοί και θέλετε να το εξηγήσετε στο σύντροφο σας;

Μερικοί άνθρωποι κλίνουν προς τη μονογαμία ενώ κάποιοι άλλοι είναι από τη φύση τους πολυγαμικοί. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους με μόνο έναν σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στους άνδρες, αλλά και στα δυο φύλα.

Όταν όμως πρέπει να μιλήσετε στο σύντροφο σας για την πολυγαμία, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα θέμα συζήτησης που πρέπει να γίνει όταν είστε και οι δυο ήρεμοι και χαλαροί και όχι σε στιγμή έντασης ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Καλό είναι αυτή η συζήτηση να γίνει ένα χαλαρό απόγευμα στο σπίτι και να είστε προετοιμασμένοι για μια αρνητική αντίδραση. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας να ακούσετε αυτά που έχει να σας πει ο σύντροφος σας και να αφουγκραστείτε αλλά και να σεβαστείτε τα συναισθήματα του.

Καλό θα ήταν να του μιλήσετε από την αρχή για την πολυγαμία και να μην αφήσετε να προχωρήσει η σχέση. Αν θέλετε να βάλετε κάποιους κανόνες δεν χρειάζεται να είστε απόλυτοι, αφού μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, για αυτό και πρέπει να είστε ανοικτοί σε όλες τις συζητήσεις. Μερικές φορές αυτά που πιστεύουμε μπορεί να ανατραπούν και να μας προκαλέσουν προβλήματα και το αντίστροφο. Πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι να δεχτείτε από το σύντροφο σας συναισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας, γι αυτό χρειάζεται ηρεμία και κατανόηση.

Η συζήτηση για την πολυγαμία είναι μια δύσκολη υπόθεση αφού κατά κύριο λόγο θεωρούμαστε μονογαμικό είδος. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εξελικτική μας ιστορία μαρτυρεί πως διαθέτουμε πολυγαμικές καταβολές. «Αν και σήμερα επικρατεί η μονογαμία, είναι μια εξελικτική προσαρμογή που ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί στα γονίδια μας» υποστηρίζει ο βιολόγος καθηγητής Dr Maurine Neiman από το πανεπιστήμιο της Ινδίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.